in

Mobbingen blev vägen till kreativitet – ”En förebild”

manadens natangel september

ANNONS FRÅN MYSAFETY. 14-åriga Adrian Macéus är vinnare av Månadens Nätängel, för att han kämpat sig igenom mobbing och näthat och gjort upplevelserna till musik. Mer

Hur är det att jobba i motvind och vända mobbing och näthat till något som gör en starkare? Det vet artisten 14-årige Adrian Macéus, artist och vinnare av Månadens Nätängel, som delas ut av mySafety Försäkringar och Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse.

”Adrian Macéus har inte låtit hat och mobbing stoppa honom från att uppnå sina mål. Han har istället valt att vända sina negativa erfarenheter till något kreativt som ger tröst till andra som drabbats av mobbing. Trots att framgångarna resulterat i näthat fortsätter han att peppa sina lyssnare att det blir bättre om man bara vågar hålla ut.”

– Tack så jättemycket, vilken ära! Jag tror att många går och mår jättedåligt. Det är aldrig, verkligen aldrig okej med mobbing och hat vare sig på nätet eller någon annanstans. Hoppas min låt kan få många att orka kämpa och känna att de inte är ensamma, säger Adrian Macéus.

Susanna Salomon, PR-chef på mySafety menar att Adrian är en förebild och inspiration för andra.

– Adrian Macéus imponerar på många plan. Att så föredömligt hantera en stor mängd hat som riktas mot honom själv, och ändå stå stark som förebild även för andra är minst sagt beundransvärt. Vi behöver fler sådana starka förebilder och jag hoppas verkligen att alla som inser hur allvarligt problemet med näthat är låter sig inspireras av Adrians kamp, säger Susanna Salomon.

Om Månadens Nätängel

Utmärkelsen Månadens Nätängel delas ut i av försäkringsbolaget MySafety och Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse.Utmärkelsen Månadens Nätängel innebär även att man blir nominerad till Årets Nätängel. Priset instiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Det syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats.

Hjälp mySafety Försäkringar att hitta fler nätänglar

Kriterier:

  • Håller god ton på nätet och bemöter aldrig hat med hat
  • Använder nätet för att driva opinion inom sin fråga
  • Uppmuntrar till, stöttar, inspirerar eller bidrar till ett bättre samhällsklimat
  • Sänker sig aldrig till rasism, sexism, homofobi, förtal, hot eller trakasserier .

Vill du tipsa om en nätängel eller anmäla dig själv? Lägg upp en bild på sociala medier och använd hashtagen #månadensnätängel eller maila till [email protected].