in

Lovisa, 23, har startat ”Under your skin” – vill att produkter ska ha så kort innehållsförteckning som möjligt

under your skin

Lovisa Hahn och hennes mamma drömde om att skapa en plattform där information och produkter som faller inom ramen för ”naturligt” tillhandahålls. Nu har det blivit verklighet. Mer

Skärmavbild 2017-04-06 kl. 2.43.21 em

Lovisa Hahn, 23, åkte för tre år sedan till Indien och det förändrade hennes liv. Innan resan hade hon haft problem med hormonstörningar. Hon hade inte haft mens på flera månader och uppmanades att äta östrogenpiller, vilket hon inte ville göra. Lovisa bestämde sig istället för att ta sin mamma under armen, åka till Indien och checka in på en ayurvedisk retreat för tre veckor av yoga, akupunktur och avkoppling. Inom ayurveda, som är ett slags sätt att se på och tolka människan, finns mycket andlighet och man anser att kroppen, själen och sinnena hänger ihop.

Dagen innan det var dags att lämna Indien kom Lovisas mens tillbaka, något som fick henne att börja tänka på kroppen, gifter och vad vi egentligen stoppar i oss. Om det var något särskilt som hände på retreatet som gjorde att mensen kom tillbaka, eller om det helt enkelt berodde på minskad stress vet ingen. Men väl hemma fick Lovisa en idé, och i dag har den blivit verklighet: Under your skin, en plattform med fokus på naturliga skönhetsprodukter.

– Jag ville samla information och produkter som har en så kort innehållsförteckning som möjligt på en och samma plats, berättar Lovisa.

Forskare och experter är oeniga kring hur farliga vissa tillsatser är

 

Du och din mamma, som du driver Under your skin med, pratar mycket om ”rena ingredienser” – men vad är det egentligen?

– För oss är det som sådant som har bevisats vara ofarliga, naturliga ämnen som kan brytas ner och som inte skadar djur. Vi utesluter i vår webbshop produkter som innehåller ämnen som ligger under utredning eller som är reglerade.

Forskare och andra experter har länge varit oeniga kring hur ämnen som parabener, som används som konserveringsmedel och minereloljor, som används som emulgeringsmedel, faktiskt påverkar oss människor när vi tar del av dem genom olika skönhetsprodukter. Till exempel menar Läkemedelsverket att parabener är säkra att använda i skönhetsprodukter om det sker inom ramen för de halt-gränser som EU i dag har satt. Vad gäller mineralolja finns inte heller säkerställt att det skulle vara farligt att använda i de mängder som i dag finns i skönhetsprodukter.

– Det handlar om att hitta balans, jag tycker inte att man måste äta supernyttigt, bara använda naturliga produkter och träna varje dag. Men jag tycker absolut att det finns för lite forskning på området om hur olika tillsatser i skönhetsprodukter faktiskt påverkar oss.

”Vi är emot djurförsök”

 

Många förknippar rena produkter med känslig hy och att ”rent” är allergivänligt, men det behöver inte alls stämma?

– Är man allergibenägen ska man kanske undvika eteriska oljor, men det finns också många naturliga produkter som inte innehåller sådana starka ämnen.

[adSpace placement=”auto”]

Hur viktigt är det för er med ekologiska produkter?

– Majoriteten av vårt sortiment är ekologiskt, men inte allt. Målet är dock att det ska bli det.

Och hur jobbar ni med produkter som är cruelty free? 

– Vi är emot djurförsök och jobbar mot det. Vi har några märken som inte har cruelty free-stämpel, men vi kommer ställa krav och kräva förändring av dem.

”Vi ska informera och upplysa”

 

Under your skin ska vara en plattform, på vilket sätt skiljer den sig från en vanlig webbshop?

– Konsumenter börjar bli mer kritiska och vi ser en trend där man börjar tänka kring skönhet på samma sätt som med ekologisk mat och att man ställer krav på klädkedjor. På Under your skin ska vi därför informera och upplysa genom en mer redaktionell del som ska vara konsumentvänlig och fokusera på hudtips, lagar och expertis från hudvårdsterapeuter, samtidigt som vi tillhandahåller produkter.

Om man vill satsa på att byta ut tre produkter man har idag till så kallade ”rena produkter”, vilka ska man börja med?

– Jag skulle byta ut deodorant, schampoo, balsam och bodylotion. Dessa används ofta eller på stora delar av kroppen!Produkttips i samarbete med Under you skin

Här är Lovisa Hahns egna tips:

Bottega Organica”Spännande märke som grundar sig på Dr. Alimontis studier, det är en känd genetiker som bland annat har fått Steiner Cancer Research Award 2015 för sina upptäckter om hur växtextrakt kan bevara människans celler i ett ungt stadie, deras läppbalsam är ett måste i min handväska!”
underuskin

Ageless face mist, 422 kr // Morning face oil, 598 kr // Nourishing lip balm, 317 kr.

Tips! Tävla och vinn Ageless face mist här!

Pai Skincare. ”Bra för den allra känsligaste hyn, och kan användas av absolut alla, hela sortimentet från Pai Skincare känns väl genomtänkt där alla produkter kompletterar varandra.”
pai