in

Lev ut dina drömmar – så gör du för att lyckas!

nordea-girl-amusementpark

Låt 2019 bli ett rikt år – i dubbel bemärkelse! Med lite planering, pepp och en sparrobot är du redan på god väg. Mer

Drömmer du om en jorden runt resa, en egen lägenhet eller bara lite mer vardagslyx? Faktum är att du bara är fem steg från din dröm.

1. Definiera din dröm

girls-surfboards
Var vill du vara om ett år, eller fem? Med hjälp av ett smart fondsparande kan dina drömmar gå från just att bara vara drömmar till din verklighet.

Vi behöver våra drömmar! Utan dem skulle vi sakna riktning och mål i livet. Det första och viktigaste steget är att definiera dina drömmar. Vill du gifta dig, springa marathon i New York, eller buffra för en egen lägenhet. Fundera över hur mycket du vill spara och sätt upp en tidsram. Ta hjälp av din bank för att få koll på hur ett sparande kan gå till.

2. Se över ditt köpbeteende

Vi är alla olika. Och tur är väl det. En del lever i nuet och planerar aldrig för framtiden. Andra har sparat hela livet och har stenkoll på sin ekonomi. Inget är rätt eller fel – men alla har rätt till sin dröm! Hjärnan är klurig och kommer dagligen på hundratals anledningar till varför vi behöver just den där nya tröjan eller hudkrämen. Därför kan det vara bra att få lite hjälp på vägen. Nordeas sparrobot Nora hjälper dig att starta ett automatiskt månadssparande i fonder, så att du kan tänka på annat.

3. Spara i vardagen -Börja idag!

girl-coffee-yellow-jumper
Även hundra kronor i månaden, endast 3 kronor om dagen, är en bra början på ett fondsparande.

Så hur ser din vardag ut? Skriv dagbok över dina köp och utgifter under en vanlig dag. Du kanske tycker att du inte gjort något särskilt, men när du slår ihop dina inköp blir det ofta en reality-check. Många tror att det krävs en massa avkall i livet för att spara. Tvärtom så berikar sparandet ditt liv – om inte här och nu så på lång sikt.

4. Spara tillsammans

couple-having-cereal
Tillsammans är vi starkare. Det är både enklare och roligare att spara tillsammans med bästa kompisen.

Det mesta blir roligare om man gör det tillsammans. Få med pojk-/flickvännen eller bästa kompisen på dina sparplaner. Utmana varandra och gör det till en kul grej. Turas om att laga matlådor, träna gratis utomhus, och ta med eget fika i stället för att köpa ute.

5. Spara för framtiden

girl-tablet-sofa
När sparandet sköter sig själv kommer du förvånas över hur snabbt och enkelt det är att spara.

Att tänka långsiktigt kan kännas trist, men är så värt det! Ge dina sparpengar en chans att växa. Det kan de göra med hjälp av ett fondsparande. Men var lugn, du behöver inte bli börsproffs eller läsa på om vilka fonder som passar ditt sparande. Med hjälp av sparroboten Nora sparas och planeras allt automatiskt åt dig. För det ska vara lätt och roligt att spara. Så att du kan luta dig tillbaka och ägna dig åt att planera för dina drömmar!

Här kan du läsa mer om hur du gör för att komma igång med ditt sparande .

Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både öka och minska till följd av marknadens utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka det hela insatta kapitalet.