in

Guide: ta hand om ditt hår i höst – 5 enkla steg

AB bild 2

ANNONS FRÅN BATISTE. Förutom att det blir lite kallare och lite mörkare så fort det blir oktober, kan nog många känna igen sig i att håret plötsligt tappar allt liv när det blir höst. Det glansiga sommarsvallet är ett minne blott och det frissiga vinterhåret är det nya normala. Men bara lugn! Det finns faktiskt små knep att ta till för att vårda håret på bästa sätt – och ge det nytt liv på köpet. Mer

koplankar

Kanske får du ibland höra att håret inte ska tvättas för ofta, men hur ofta är för ofta? Är det helt fel att borsta håret när det är blött och hur ska man göra för att ens torrschampo ska få bästa effekt? Här är 5 steg att följa för att ditt hår ska må så bra som möjligt.

1. Tvätta inte håret för ofta

Vi vet, är det något det tjatas om så är det att vi inte ska tvätta håret för ofta. Men det är faktiskt ett av de viktigaste stegen, eftersom för mycket tvätt kan ha en uttorkande effekt. Så hur ofta är för ofta? Två till tre gånger i veckan brukar vara lagom. Så om håret blir fettigt och skriker efter en tvätt oftare än så är det bara att hålla ut. Men som tur är finns det små medel att ta till och som kan göra stor skillnad!

Ett torrschampo är utan tvekan din räddare i nöden när det gäller hårvård. Tänk på att välja ett som ger den effekt du är ute efter. Vill du att håret ska ha en nytvättad känsla, mer volym eller mer textur? Nedan hittar du tre favoriter som ger olika resultat, men först en miniguide!

  1. Skaka flaskan!
  2. Dela upp håret  och spraya mot rötterna på 30 cm avstånd.
  3. Massera hårbotten med fingertopparna.
  4. Borsta igenom håret. Voila, Klart! 

Batiste Bare för en lätt nytvättad känsla

Batiste Bare är torrschampot för dig som vill åt den där nytvättade känslan, och eftersom den har en diskret doft passar den också för dig som inte vill att doften ska ta över för mycket.

batiste1

Du hittar den här (länk till H&M).

Batiste Original för nytvättad känsla med textur

Batiste Original är det optimala torrschampot för dig som vill att håret ska se nytvättat ut, men samtidigt ha lite mer textur. Det fungerar även bra att använda på just nytvättat hår för att ge det lite mer volym. Tips! Batiste torrschampo finns även i massor av andra dofter med samma funktion som just Original.

batiste original

Du hittar den här (länk till Kicks).

Batiste Heavenly Volume för mycket volym

Batiste Heavenly Volume är precis som namnet avslöjar den enda produkten du behöver för att förvandla ett flottigt, platt och livlöst hår till ett med ren känsla, mycket volym och extra textur. Perfekt för att lyfta och styla festfrisyren inför helgen!

batiste3

Du hittar den här (länk till Åhléns).

2. Använd rätt schampo och balsam för ditt hår

Det spelar faktiskt ingen roll hur många dagar i veckan du tvättar håret om du inte använder schampo och balsam som passar just din hårtyp. För frissigt hår behöver du mycket fukt, för torrt hår behöver du ett milt och fuktgivande schampo och om du har lockigt hår finns det produkter som hjälper till att framhäva lockarna. På samma sätt som vi har olika hudtyper har vi alltså olika hårtyper! 

För dig som inte testat naturlig hårvård ännu – låt oss presentera Noughty. Det är ett märke som satsar på naturlig vegansk hårvård och som återställer balansen i ditt hår. Varje flaska innehåller 97 procent naturliga ingredienser.

To The Rescue-serien från Noughty – för dig med torrt och skadat  hår

Det absolut viktigaste att tänka på för dig med torrt och frissigt hår är att inte använda produkter som torkar ut håret. To The Rescue-serien från Noughty är en räddare i nöden för dig som behöver en fuktgivande boost, samtidigt som du vårdar håret på djupet.

rescue1

Du hittar schampot och balsamet här (länk till H&M).

Wave Hello-serien från Noughty för dig med vågigt och lockigt hår

Vissa produkter misslyckas med att framhäva dina naturliga vågor och lockar, men Wave Hello-serien från Noughty tillhör inte den kategorin. Med Wave Hello-seriens schampo och balsam får du med hjälp av en rad hälsosamma ingredienser, vitaminer och naturliga ingredienser definierade lockar och vågor utan friss.

wave1

Du hittar schampot och balsamet här (länk till H&M).

3. Använd en borste som fungerar till blött hår

Har du också hört att man under inga omständigheter får borsta håret när det är blött? Det påståendet kan du äntligen stryka! Däremot går det inte att använda vilken borste som helst, eftersom håret är extra känsligt när det är blött. Använd en som är till för att reda ut håret när det är vått – utan att skada hårstråna.

The Wet Detangler Large från Tangle Teezer

The Wet Detangler är en utredningsborste från Tangle Teezer som är speciellt designad för att utreda både vått och torrt hår utan att skada håret. Detta eftersom borstens patenterade design har piggar i två olika längder, vilket är mer skonsamt för håret. Finns i två storlekar, där Large passar bättre för dig med långt och tjockt hår.

tangle1

Just den här har härliga pastellnyanser i rosa och lila och heter Large Bubble Gum. Du hittar den här (länk till H&M).

Bonus! Compact on the go för dig som vill fixa till håret under dagen

Om ditt hår mår bra av att borstas ofta är det den här resvänliga varianten av en Tangle Teezer som du behöver. Med ett skyddande lock är Tangle Teezer Compact den perfekta borsten att ha i väskan, och dessutom fungerar den även på både vått och torrt hår.

tangle2

Denna heter Tangle Teezer Compact Pearlescent Chrome och ligger snyggt i väskan med sin metalliska och färgskiftande look. Du hittar den här (länk till Kicks).

4. Boosta ditt hår en gång i veckan

Vad sägs om att göra en dag i veckan till din hårdag? Den dagen då du lägger lite extra  tid på just håret! Att använda en vårdande och skyddande hårmask mellan varven ger håret en boost (vilket verkligen kan behövas nu när vi går mot kyligare tider!). Tänk på att använda en inpackning som passar din hårtyp och låt den verka i handdukstorkat hår. I vissa fall behöver man använda balsam efter hårmasken för att stänga hårstråna igen, så var noga med att läsa vad det står på förpackningen.

Hårmask från Noughty för dig med torrt och frissigt hår

To The Rescue Intense Moisture Treatment från Noughty är en intensivt återfuktande hårmask som ger liv till torrt och frissigt hår. Perfekt för dig med ett hår som suktar efter fukt! Använd tillsammans med schampo, balsam och stylingprodukter i To The Rescue-serien för bästa resultat, alla produkter är veganska och 97 procent naturliga.

inpackning2

Du hittar den här (länk till Lyko).

Hårmask från Noughty för dig med vågigt hår

Wave Hello Curl Butter 3-in-1 Treatment från Noughty är en krämig hårmask som framhäver dina lockar och vågor. Den kan även användas som ett leave-in balsam och vanligt balsam, och innehåller Gliadin veteprotein, kokosolja och shea som förbättrar hårets barriär. Använd tillsammans med schampo, balsam och stylingprodukter i Wave Hello serien för bästa resultat, alla produkter är veganska och 97 procent naturliga.

inpackning1

Du hittar den här (länk till Åhléns).

5. Massera och exfoliera mera!

Det är bra att då och då exfoliera och massera hårbotten för att stimulera rötterna, ta bort döda hudceller och avlägsna produktrester. Med rätt verktyg kan det dessutom kännas som en lyxig massagebehandling! Vi lovar dig, om du inte gör det här redan kommer det här garanterat bli din nya favorit hårvårdsrutin.

Scalp Exfoliator & Massager från Tangle Teezer

Scalp Exfoliator and Massager från Tangle Teezer har piggar i två olika längder, där de långa och flexibla exfolierar hårbotten medan de korta stimulerar hårrötterna. Passa på att använda den i duschen samtidigt som du tvättar håret!

tangle3

Du hittar den här (länk till H&M).