in

Därför ska du börja bospara redan idag

hsb

ANNONS FRÅN HSB. Att spara till en bostad kan kännas som en svår uppgift, särskilt när ekonomin är skakig. Men här är några saker som får dig att förstå att bosparande faktiskt är något för dig! Dessutom tipsar vi om en tävling där du just nu kan vinna 100 000 kronor till kontantinsatsen. Mer

Brist på hyresrätter, höga bostadspriser och skärpta amorteringskrav – det blir allt svårare att ta sig in på bostadsmarknanden. Många unga kvinnor vill äga sin egen bostad, men det kan kännas kämpigt med kravet på 15 procent i kontantinsats för att få ett bolån. Särskilt när kvinnor faktiskt fortfarande tjänar mindre än män (en kvinna har cirka 90 procent av en mans lön!) och så småningom tar ut fler förärldradagar och vabb – vilket påverkar ekonomin.

Med lite pengar över i fickan kan det vara svårt att spara till en bostad, men i osäkra tider är det viktigare än någonsin att tänka långsiktigt, planera för framtiden och skapa möjligheter för ett tryggt och stabilt boende genom livets alla faser. Just därför vill vi ge dig några kreativa lösningar och sätt att spara ihop pengar till ett alldeles eget hem! Här är tre tips. 

1. Bospara med HSB

För dig som går i tankar om att det är dags att börja spara till en bostad, men samtidigt känner att det inte riktigt är läge att släppa hyresmarknaden, har vi ett toppentips! Som medlem i HSB kan du öppna ett HSB Bosparkonto där du kan börja spara till en kontantinsats – samtidigt som du samlar bosparpoäng vilka ger dig förtur till HSB:s hyresrätter och nybyggda bostadsrätter runt om i hela Sverige. 

Här kan du läsa mer om hur det går till.

2. Alla pengar räknas

Brukar du köpa kaffe ute? Lunch? Eller dricka öl på aw lite då och då? Ha som regel att varje gång du köper något extra (även om det är små belopp) föra över motsvarande belopp till ett sparkonto. På det sättet kan du se beloppet växa, samtidigt som du unnar dig goda saker i livet!

3. Börja nu (och vinn 100 000 kronor till kontantinsatsen!)

Delta i HSB:s stora quiz-tävling och få chansen att vinna 100 000 kronor till en kontantinsats! Tävlingen startar den 8 april och pågår till den 23 juni, och vem som helst som fyllt 18 år kan få tävla. 

Du kan också vinna en iPhone 15 Pro, ett presentkort på 2 500 kronor hos Flügger färg, en övernattning på Strawberry hotell och mycket mer!

Läs mer och tävla här.