in

Bli en smart nätshoppare – fem fiffiga tips

animerad dragarbild 2000 2

Hallå, du som älskar att fynda på nätet! Här är knepen för hur du njuter av din shopping och samtidigt handlar smart. Mer

Shoppar du först och tänker sedan? Helt ok, men det finns några enkla knep för att du ska få tag på de prylar som passar just dig samt slippa onödiga avgifter. Här är fem heta tips.

 1. Välj prylar utifrån den du är – inte den du vill vara. Om du aldrig går i högklackat kommer du inte att börja göra det bara för att du handlat ett par skor med stilettklackar på nätet. Kanske sneakers passar dig bättre? Ställ därför tre standardfrågor till dig själv: Kommer jag att använda den här saken? Kommer den att göra mig glad? Har jag råd? Om svaret på frågorna är ja: Kör!

  high heels sneakers 5aa144bac17d0
  Vilken skotyp är du? Fundera över vad du verkligen behöver när du shoppar skor på nätet. Grejen är ju att man vill vara sig själv.
 2. iphone fybdiqUndvik onödiga avgifter. Om man handlar billigt, och utanför EU, vill man inte bli pålagd extra avgifter. Men det finns sätt att slippa detta. Till exempel kan du ladda ner den nya appen Fyndiq Superbilligt där du handlar helt utan avgifter från PostNord. Denna app passar den som vill ha extremt låga priser och tycker det är okej med lite längre leveranstid.
 3. Testa femminutersmetoden. Om du är lika sugen på en sak efter fem minuter är chansen stor att du verkligen vill ha den. Sätt på timern på mobilen, gör något annat och återvänd när signalen ljuder. Är du fortfarande lika sugen? Jamen, då kanske du ska köpa den där saken.

  forvantan laptop
  Köpa eller inte köpa? Vänta en stund och se om känslan finns kvar. Då kanske det är dags att slå till.
 4. Shoppa när du har pengar. Att handla före lön är lika osmart som att göra sina matinköp när man är vrålhungrig. Vänta tills du har pengar på kontot. Under tiden kan du lista grejerna du vill ha. Om du vill ha dem även efter att lönen trillat in kanske du ska köpa dem.

  pengaregn 1000
  Äntligen lön! Huvudregeln för smart shopping är att handla först när man har pengar.
 5. Hitta din favvo-fyndshop. Det är enklare att handla på nätet om man är bekant med sajten eller appen man är inne på. Då upptäcker du snabbare de verkliga fynden. Den svenska fyndshopparsajten Fyndiq Snabbt är anpassad för att du lätt ska kunna hitta det du söker.

  woman laptop new
  Ta dig tid och hitta din favvonäthandel. Då blir det lättare att upptäcka de verkliga fynden.