in

8 saker att göra på morgonen – istället för att tvätta håret

batiste dragar
Bildkälla: Pressbild Batiste

ANNONS FÖR BATISTE. Tillhör du en av dem som lägger massvis med tid på att tvätta, föna och styla håret på morgonen? Inte nu längre! När det finns bra torrschampon som erbjuder en quickfix så finns det andra saker att ägna din dyrbara tid åt. Här kommer några förslag! Mer

koplankar

Att stressa på morgonen kan verkligen sätta tonen för resten av dagen. Många av oss går upp i tid, men får ändå skynda oss ut genom dörren och slänga i oss frukosten. Har vi dessutom en dålig hårdag riskerar tiden att rinna i väg ännu snabbare. Ett bra torrschampo från Batiste är kanske inte lösningen på allt, men det är ett bra alternativ till att lägga en massa tid på att fixa håret varje morgon. Det kan nämligen ge exakt samma resultat, trots att det går betydligt snabbare. Och voila, plötsligt har du 10 minuter över! Vi har några idéer på saker du kan göra av den tiden istället. 

1. Ät frukost i lugn och ro

Det sägs att frukost är det viktigaste målet på dagen, ändå är vi många som slänger i oss den och ibland hoppar över den helt och hållet. Men nu är det slut på det! Eftersom du kan fixa håret med torrschampo på under en minut kan du istället lägga din tidigare hårfixar-tid på att äta frukost i lugn och ro. Tänd lite ljus, lyssna på något mysigt och drick kaffe långsamt. 

2. Bli expert på något

Vadå, på bara 10 minuter? Kanske inte! Men tänk att du varje gång du lagt alldeles för mycket tid på ditt hår istället övar på något du vill bli riktigt bra på – då är det inte omöjligt! 10 minuter tre gånger i veckan räcker gott och väl. Vill du lära dig hur man spår i tarotkort, hur man står på händer eller blir expert på att sjunga? Youtube är fullt av små minilektioner för dig som vill lära dig något nytt. I videon nedan kan du till exempel lära dig att sjunga som Ariana Grande (förhoppningsvis!) och vem vet, om du börjar öva nu kanske du kan vinna Idol nästa säsong? Använd din Batiste-flaska som mikrofon för extra artist-känsla!

3. Måla naglarna

Lite färg på naglarna piggar alltid upp! Men tillhör du också en av dem som kommer på det i sista sekund, och råkar smeta ut allt så fort du går utanför dörren? När du lägger mindre tid på att fixa håret kan du lägga mer tid på att måla naglarna – och dessutom hinna låta dem torka ordentligt (vilket ändå är A och O).

4. Skriv en att göra-lista för dagen

Är du en sån som har många bollar i luften och ibland har svårt att få en överblick över allt som ska göras? Att skriva en att göra-lista på morgonen (eller till och med kvällen innan!) ger lite mer struktur och kan minska en hel del stress. Försök vara så specifik som möjligt när du skriver din lista så blir det lättare att bocka av alla ärenden. Och till och med små uppgifter som “skicka ett sms till…” ska skrivas upp! Vi lovar att detta kommer underlätta din vardag. 

5. Läs ett kapitel ur en bok

Föreställ dig att du, istället för att stressa med hårfix, ägnar morgonen åt att dricka en kopp te och läsa ett kapitel ur en bok. Vi kan faktiskt inte tänka oss en mysigare start på dagen? Dessutom har vi hört att man blir smartare av att läsa böcker, och ibland är man kanske lite för trött för att göra det på kvällen. Lägg istället 10 minuter av morgonen på att läsa några sidor ur en spännande bok!

6. Gör ett 10 minuters yogapass

Ett bra sätt att komma ner i varv och inte stressa på morgonen är att börja dagen med ett kort yogapass! Det bästa av allt är att du själv kan välja vad det ska vara för typ av träning. Vill du träna musklerna? Välj ett lite mer fysiskt pass! Vill du bli mer avslappnad och stressa ner? Välj ett pass som fokuserar på andning och avkoppling. Youtube är fullt av olika 10 minuters yogapass – här är ett av våra favoriter. 

7. Spring 1 kilometer

Att träna är inte alltid så kul, och en anledning till att det kan kännas så svårt att komma igång är att vi sätter ribban alldeles för högt. Vem säger att du behöver lägga en timme på gymmet? Nej, ut och spring en kilometer istället! Det tar cirka 10 minuter i medelhög fart, och det är helt okej att sakta ner om det känns för jobbigt. Det går också bra att gå den sista biten om det tar emot. Och när du är klar har du liksom varit ute och joggat på morgonen? Otroligt!

8. Hör av dig till någon du inte pratat med på länge

Har du också en mental lista över personer du önskar att du hade mer kontakt med? I allt vad vardagsstressen innebär är det lätt att glömma att det viktigaste av allt i livet är våra relationer! Kanske finns det någon i din närhet som skulle behöva ett samtal just nu? Eller är det dags att skicka ett sms till den där personen du inte umgåtts med på ett tag? Lägg 10 minuter av morgonen på att höra av dig till dina vänner och kolla läget.

Våra favoriter från Batiste – som garanterat räddar din morgon

Visste du att olika torrschampon ger olika resultat? Kanske vill du ha ett som ger en nytvättad känsla, ett som förstärker din hårfärg eller ett som ger mycket volym? Ett tips är att ha olika sorter hemma så att du kan välja ett som ger dig det du är ute efter för stunden. Här är våra favoriter!

1. Batiste Original

Vill du åt en nytvättad känsla, men samtidigt ge håret lite textur? Batiste Original är en oslagbar favorit som med en frisk doft ger håret ett extra lyft. Du kan också använda det i nytvättat hår för att ge det lite mer volym. 

Här kan du läsa mer om produkten (länk till H&M).

original

Du hittar Batiste Original här (länk till H&M).

2. Batiste Bare

Är du känslig för starka dofter? Då är Batiste Bare ett torrschampo för dig! Dessutom ger det dig den där naturliga och nytvättade känslan utan för mycket textur och volym. Perfekt för dig som behöver en quickfix men inte orkar tvätta håret!

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Kicks).

Batiste bare

Du kan klicka hem Batiste Bare här (länk till Kicks).

3. Batiste Heavenly Volume

Batiste Heavenly Volume är torrschampot för dig som vill ha det där lilla extra. Vill du ge ditt hår mycket liv, volym och textur (vem vill inte?) är det här definitivt något för dig.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Åhléns).

volum

Du hittar Batiste Heavenly Volume här (länk till Åhléns).

4. Batiste Blush

Om du älskar blommiga och somriga dofter ska du investera i en flaska Batiste Blush. Den fräschar upp håret mellan tvättarna, samtidigt som den ger lite textur och volym (och luktar väldigt gott!).

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Kicks).

Blush

Du kan klicka hem Batiste Blush här (länk till Kicks).

5. Batiste Overnight Deep Cleanse 

Om du tillhör en av dem som brukar ha lite framförhållning är det här ett torrschampo för dig! Batiste Overnight Deep Cleanse gör jobbet under tiden som du sover. Så om du märker redan på kvällen att håret skulle behöva en tvätt sprayar du bara det, går och lägger dig och vaknar med en känsla av nytvättat hår! Hur smart? 

Här kan du läsa mer om produkten (länk till H&M).

overnight

Klicka hem Batiste Overnight Deep Cleanse här (länk till H&M).

7. Batiste Hint of Colour

Batiste har flera torrschampon som innehåller lite färg – perfekt för dig som vill fräscha upp håret och samtidigt förstärka din naturliga hårfärg. Eller kanske täcka en lättare utväxt om du har färgat hår? Nedan hittar du ett för mörkt hår, men det finns för andra nyanser också som brunette och blonde. 

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Åhléns).

brun

Klicka hem Batiste Hint of Colour för brunt hår här (länk till Åhléns).

Oavsett vilket torrschampo som blir din favorit, så passa på att använda de där 10 minuterna du sparat till något som ger just dig en perfekt start på dagen. För det finns faktiskt roligare saker att göra än att tvätta håret!