in

7 tips: Här är hudterapeuternas hemliga hudvårdsknep

skincity
Bildkälla: Wayhomestudio / Freepik

ANNONS FÖR SKINCITY. Vilket är det snabbaste och mest effektiva sättet att få bort en finne? Hur minskar man porerna på näsan, och hur får man bort ringar under ögonen? Vi bad Sveriges bästa hudterapeuter dela med sig av sina absolut bästa hudvårdsknep – varsågoda! Mer

Vi har låtit experterna guida dig rätt i hudvårdsdjungeln – de sitter nämligen inne på en hel del hemliga knep och tips som garanterat ger resultat. Vi har pratat med Skincitys hudterapeuter Elin, Jessica och Lovisa i jakten på de absolut bästa hemligheterna.

1. Så räddar du torr vinterhud

Elin är, förutom Head of Customer Relations på Skincity, den person som varit på företaget allra längst (= läs riktigt noga nu, för här finns massvis med erfarenhet!). Hon tipsar om att det nu börjar bli hög tid att preppa huden med näring och barriärstärkande produkter. Är du en av dem som tycker att huden flippar ur så fort det närmar sig minusgrader? Då är det här tipset för dig!

elin
Elin, hudterapeut på Skincity.

– Satsa på en rikare creme med ceramider som skyddar och stärker huden. Favoriten K Ceutic från Dermaceutic räddar din torra vinterhud och skyddar dessutom mot sol på skid- eller solsemestern.

2. Få bort en finne snabbt och effektivt

Vi har alla varit där! Finnar dyker upp i tid och otid, och då vill vi ha ett snabbt och effektivt sätt att reducera synligheten. 

– Då ska du punktbehandla med BHA-syra på morgonen och kvällen, samt sova med “finnplåster”. Detta kommer hjälpa finnen att läka ut snabbast möjligt. Jag kan varmt rekommendera ultratunna Master Patch Clear Fit Spot Treatment från COSRX, säger Elin.

3. Så får du bort ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen kan bero på två olika saker – antingen pigmenterad hud eller att huden är tunnare under ögonen (och att man därför ser igenom underliggande kärl).

– Pigmenteringar kring ögonen kan man reducera genom att använda en ögoncreme med retinol. Synliga kärl kan man inte reducera med hudvårdsprodukter, men korrigera med en ljusreflekterande produkt och concealer. 

Elins bästa tips är Vitamin E & Hyaluronic Highlighter Duo från MAKETHEMAKE tillsammans med Vitamin B Covering Concealer N2,5 från MAKETHEMAKE.

jessica
Jessica, hudterapeut på Skincity.

4. Minska synliga porer

Har du synliga porer på näsan som du vill minska? Det finns inget sätt att jobba bort dem (eftersom porer är en naturlig del av huden), men det går att göra dem mindre synliga. 

– Detta gör man genom att hålla porerna djuprengjorda med BHA-syra, Intense Treatment Pads från Skincity Skincare, samt hålla huden återfuktad med ett fuktserum så att den är elastisk och har en chans att dra ihop sig en aning. Det kan göra att man upplever porerna som mindre synliga, säger Jessica.

5. Oljig t-zon? Se hit!

Om din panna och näsa känns fet har du en oljig t-zon och därmed en klassisk blandhud.

– Det finns många fina serier som balanserar talgproduktionen, ett tips från mig är Skin Balancing-serien från Paulas Choice, säger Jessica.

6. Vad ska man göra åt ojämn hy?

Om du vill jämna ut din hudton finns det ett väldigt enkelt recept.

– C-vitamin på morgonen och retinol på kvällen är en väldigt fin kombination i din rutin, säger Lovisa. 

lovisa
Lovisa, hudterapeut på Skincity.

Hon rekommenderar dessutom att använda AHA-syra någon gång i veckan för att få bukt på en ojämn hudtextur.

– En personlig favorit är Stim Renew 15 från Eneomey. Den kommer att städa bort gamla hudceller och ge en jämnare hudstruktur.

7. Så behandlar du pigmentering på huden

Har du pigmentering på huden som du inte vill ha? Här finns det ingen snabb lösning, men Lovisa tipsar om några saker som kan hjälpa.

Tålamod och bra produkter är viktigast för att reducera pigmenteringar. Två produkter att ha i din rutin är en retinolprodukt och ett effektivt solskydd, det kommer man långt på, säger Lovisa.

Enligt henne är Revitalizing Serum från elementrē och SPF50+ Dry Touch Sun Protection från elementrē en duo som fungerar för alla hudtyper.