in

5 frågor och svar om den mytomspunna g-punkten

g punktsorgasm soraya2

ANNONS FRÅN LELO. Ta orgasmerna till nya nivåer med g-punktstimulering! Här är allt som du behöver veta om den magiska punkten och den hetaste sexleksaken just nu. Mer

G-punkten är lika välkänd som okänd för många. Den har länge varit omtalad, men det finns fortfarande många frågetecken när det kommer till den magiska punkten. Finns den egentligen? Hur hittar jag den? Och hur får jag g-punktsorgasm? Vi har svaren – och guidar dig till hur du använder LELO Soraya 2 (den bästa sexleksaken för g-punktsorgasm!)

1. Vad är egentligen g-punkten?

G-punkten är ett område i slidan som är känslig för beröring och ger en skön känsla när den stimuleras. G-punkten upptäcktes av gynekologen Ernst Gräfenberg. Han undersökte urinröret hos en kvinna på mitten av 1940-talet och publicerade därefter en avhandling om betydelsen av urinröret för kvinnans orgasm. År 1984 namngavs punkten till g-punkt efter honom. Lika länge som den känts till har den varit omtvistad och diskussionen om g-punkten är riktig eller inte har pågått sedan dess. Men idag är forskarna överens om att det faktiskt finns ett område som är extra känsligt för stimulering en bit upp i slidan.

2. Hur hittar jag min g-punkt?

Trots det missvisande namnet är g-punkten inte någon specifik punkt i slidan. Det är snarare ett område som ligger ganska nära öppningen (slidmynningen). Du hittar g-punkten på ovansidan av slidväggen ungefär tre till sju centimeter in. Kraftig stimulering vid g-punkten är skönt tack vare att de inre delarna av klitoris finns där, så kallad “klitoris baksida”. Du vet att du hittat rätt om du får en känsla av att behöva kissa när du rör den, då g-punkten ligger nära urinröret som utsätts för press. Ofta är det enklast att använda en sexleksak, till exempel Soraya 2 för att få till rätt typ av stimulering!

G-punktsorgasm med sexleksaken Lelo Soraya 2
Genom att ta hjälp av en sexleksak som stimulerar g-punkten ökar du chanserna för orgasm!

3. Kan alla få orgasm via stimulering av g-punkten?

En otroligt omdiskuterad fråga! Alla är vi olika och så är det också i sexlivet. Vissa tycker att det är helt fantastiskt att stimulera g-punkten medan andra inte gör det. G-punktens storlek och känslighet varierar dessutom från person till person. Alla njuter på olika sätt så det gäller att våga utforska kroppen och testa sig fram! Men att försöka sig på en g-punktsorgasm är något vi starkt rekommenderar…

4. Hur får man g-punktsorgasm?

För att få g-punktsorgasm måste du först hitta din g-punkt och sen ge den rejält med stimulering. Använd gärna glidmedel och gör en “kom hit”-rörelse på g-punkten. Det är viktigt att tänka på att vara avslappnad och bekväm. Ett tips är att du ser till att vara riktigt upphetsad för då kommer g-punkten att svälla och bli enklare att hitta! Många säger att en g-punktorgasm är både mer intensivt och kraftigare än en klitorisorgasm. Att stimulera g-punkten är dessutom det vanligaste sättet att få fontänorgasm!

5. Vilken leksak är bäst att använda?

Att hitta g-punkten kan bli både lättare och roligare med hjälp av en sexleksak! Varför nöja sig med en typ orgasm när man kan få två? Soraya 2 är världens lyxigaste kaninvibrator som stimulerar både klitoris och g-punkten på samma gång. Soraya 2 är en vattentät vibrator i perfekt kombination mellan kraft och precision. Ett klockrent val för dig som vill ha sköna och dubbelstimulerande upplevelser för både både för klitoris- och g-punktsorgasm med bara ett tryck!

Soraya 2, lyxig sexleksak för g-punktsorgasm
LELOs Soraya 2 är vattenfast och stimulerar både klitoris och g-punkten.

Så använder du leksaken:

  1. Håll Soraya 2 upp och ner så att den mindre toppen rör vid din klitoris
  2. Aktivera en av topparna eller båda för att värma upp.
  3. Lek runt med vibrationsinställningarna och se vad som passar dig!

5 fördelar med Soraya 2

1. Den har en speciellt framtagen design för att den ska kunna träffa g-punkten på så många kvinnor som möjligt. 

2. En förstorad topp för att förbättra g-punktsstimulationen.

3. En vinkel perfekt anpassad för alla kroppstyper.

4. Extra mjuk silikon för tillfredsställande njutning.

5. Soraya 2 har 12 vibrationsinställningar för mångsidiga orgasmer och passar därför både den känsliga och den som vill ha intensiv stimulering.