in

5 anledningar till att du ska köpa en fliptelefon (du läste rätt, 00-talet är tillbaka!)

motorola
Bildkälla: Motorola

ANNONS FÖR MOTOROLA. Fliptelefonen är tillbaka med besked, och vi listar fem anledningar till varför du ska skaffa en (förutom att nostalgivärdet är enormt!). Mer

Det fanns en tid i mitten av 00-talet då många av oss skulle kunna ge vår högra hand för att få äga en Motorola razr i färgen hot pink. Flipmobilen var lika ikonisk som mjukisdressen i velour, chokerhalsbandet och de smala ögonbrynen. När mobilen släpptes 2004 blev den snabbt en stor kändisfavorit, och om du inte levde under en sten vid den tiden minns du säkert alla paparazzibilder på Paris Hilton där hon hade Motorolan i högsta hugg (typ samtidigt som hon uppfann selfien!). Nu kommer en ny uppdaterad version av telefonen – och här är fem anledningar till varför vi vill ha den. 

1. Den har en ikonisk design

Det är någonting med att vika upp mobilen för att svara i telefon, för att sedan slå ihop den när man lägger på. Vi vet inte men det känns… kul? Och om vi ska lägga pengar på avancerad teknik måste telefonen kännas kul att använda! Nya Motorola razr har en matt finish och en interaktiv Quick View-skärm som gör att du snabbt kan se notiser, meddelande och ta bilder utan att öppna mobilen (även om vi vill vika upp den så ofta som möjligt!).

motorola1
Bildkälla: Motorola

2. Du kan sms:a samtidigt som du kollar på en video

Vi älskar våra vänner, men hur irriterande är det inte att få ett sms samtidigt som man kollar på en kul video? Med den nya telefonen slipper du det störningsmomentet! Använd mobilens split screen-funktion för att ha flera appar igång samtidigt – så att du kan svara på ett sms utan att behöva pausa exakt allt du håller på med.

3. Den tar mindre plats – utan att kompromissa med skärmytan

Stora mobiler i all ära, men det är också ganska störigt när telefonen tar upp ungefär allt utrymme i våra handväskor eller när den inte får plats i fickan. Med Motorola razr behöver du inte välja mellan en stor skärm och en telefon som tar lite plats. Det är snart 2023 nu, och med den vikbara funktionen kan du faktiskt få både och. 

motorola2
Bildkälla: Motorola

4. Du kan använda mobilen som ett fotostativ

I den nya telefonen finns den mest avancerade kameran som någonsin placerats i en flipmobil. Kameran ger fyra gånger bättre känslighet vid lågt ljus, minimerar skakningar och ger dig knivskarpa bilder och videor. Mobilen har också en vidvinkelkamera, och med split screen-funktionen kan du använda telefonen som ett stativ när du tar en gruppbild eller selfie (varför har inte alla mobiler den här funktionen?).

5. Mobilen kan förvandlas till andra användbara saker

Vad sägs om en trådlös mus? Eller kanske en webbkamera? Den här mobilen kan du använda som en trådlös mus eller trackpad medan du använder en större skärm. Du kan också vika den till Tripod view och använda den som en webbkamera. Mobilen kan även stå av sig själv i många olika vinklar, så du slipper hålla i den när du har videosamtal. Framtiden är äntligen här!

Nya Motorola razr kostar 11 490 kronor och finns i butik från och med den 11 november 2022.