in

4 sätt att shoppa billigt – och mer medvetet – på nätet

ung kvinna cykel

De flesta älskar att fynda billiga saker och göra spontanköp på nätet. Men vet du vad du ska tänka på för att behålla den sköna känslan i magen? Mer

Det går att nätshoppa superbilligt och tryggt – om du bara lär dig vad du ska hålla koll på. Bli en medveten nätshoppare med våra enkla tips!

1. Shoppa tryggt

Du vill känna dig lika trygg när du shoppar på nätet som när du tar en runda på stan i fysiska butiker. Har du hittat något du vill ha? Ta dig tid att först kolla upp så att nätbutiken är Trygg e-handelscertifierad. Det betyder att de följer konsumentköplagen, även om sakerna de säljer kommer från olika håll och kanter. Och då kan du fokusera på det roligaste – att klicka hem dina fynd!

tjej scrollar mobil
Du som väljer Fyndiq Superbilligt slipper avgifter från PostNord, trots att du handlar utanför EU. Appen passar dig som gillar låga priser och orkar vänta ett tag på din vara.

2. Shoppa svenskt

De flesta kan nog relatera: Du vill komma i kontakt med en sajt eller nätbutik. Du letar febrilt efter kontaktuppgifter och när du väl hittar dem med svettdropparna porlande i pannan är det superkrångligt och personalen sitter långt bort och pratar inte svenska. Du kanske inte ens får svar. Slipp den stressen genom att välja en svensk nätbutik som följer svenska regler och har tydliga leveransvillkor. Det ska vara enkelt att komma i kontakt med företaget om du behöver.

Och du! Genom att välja en lokal aktör bidrar du även till den svenska välfärden eftersom alla skatter och arbetsgivaravgifter går direkt till det svenska samhället. Nästan närproducerat!

kvinna natshoppar
Fyndiq passar dig som vill nätshoppa mer medvetet.Välj Fyndiq Superbilligt om du orkar vänta och Fyndiq Snabbt (före detta Fyndiq.se) om du vill ha sakerna direkt.

3. Shoppa hos någon som jobbar med bra leverantörer

Okej, så du har hittat en trygg näthandel som verkar seriös och som är baserad i Sverige, så att du lätt kan komma i kontakt med dem. Bra! Se nu till så att de jobbar med väl valda leverantörer, för att du ska få de lägsta priserna och samtidigt så bra kvalitet som möjligt. När du väl har lärt känna en nätbutik så vet du att den funkar – då kan du alltid återvända dit när det kliar i shoppingnerverna.

4. Shoppa enkelt

Välj en nätbutik som gör det enkelt för dig, genom att lära känna dig under tiden du använder tjänsten så att tipsen blir mer och mer anpassade till vad du brukar gilla. Fyndiq tillåter dig att slappna av eftersom de uppfyller allt vi nämner här ovanför. Det gäller oavsett om du väljer appen Fyndiq Superbilligt som gör att du slipper Postnords avgifter, trots att du handlar utanför EU eller sajten Fyndiq.se som ger dig grejerna snabbt.

Läs också: Bli en smart nätshoppare – fem fiffiga tips