in

3 tips: Så landar du det perfekta extrajobbet

manpower

ANNONS FÖR MANPOWER. När Elin, 19 år, letade efter ett extrajobb vill hon ha ett som passade hennes hektiska schema, som var socialt stimulerande och som gav henne maximal flexibilitet. Allt det hittade hos bemanningsföretaget Manpower, där hon anställdes som butikssäljare och konsult hos servicestationen Circle K.

– Jag sökte jobbet och de svarade efter en vecka. Jag gick på intervju och sen fick jag jobbet samma dag! Mer

Många av oss vill att vårt jobb ska anpassas efter våra liv, istället för tvärtom. Vi söker efter omväxling, flexibilitet och variation, samtidigt som vi vill ha en trygg anställning som garanterar pengar in på kontot varje månad. Men går det verkligen att få båda? Svaret är ja – och det är Elin Ringdahl ett levande bevis på.

– Jag tycker att alla som går i skolan, eller som delvis har en annan sysselsättning och som vill jobba flexibelt, borde söka sig till Manpower. 

För Elin var det viktigt att hennes extrajobb kunde kombineras med studierna på den Folkhögskola där hon pluggar olika strökurser, såsom naturvetenskap, matte och svenska. Hon var också på jakt efter ett jobb som kändes roligt och socialt. Det var det som fick henne att söka butiksjobbet på Circle K, via Sveriges största bemanningsföretag.

– Det finns så mycket bra saker med mitt jobb! Jag tycker väldigt mycket om att jobba med andra människor och möta kunder. Konsultcheferna på Manpower är också en stor del i att jag tycker om mitt jobb så mycket, eftersom att de är så trevliga och förstående. 

elin
Elin Ringdahl. Foto: Privat.

Så kan Elin själv bestämma över sin tid

Elins anställning ger henne utrymme att själv bestämma över sin tid och hur mycket hon vill jobba. Genom en app lägger hon in vilka tider hon är tillgänglig för jobb, och sedan får hon förfrågan om pass där hon kan tacka ja eller nej. För det mesta jobbar hon kvällar, eftersom det funkar bäst med hennes skolschema. 

– Jag jobbar så mycket som möjligt, men jag brukar landa på tre till fyra pass i veckan, eftersom jag måste fokusera på skolan också. Det passar perfekt för mig, säger hon och fortsätter:

– Jag kan alltid ringa till konsultcheferna när det behövs och de förstår om jag inte skulle kunna jobba eller om det är någonting jag har problem med. 

Det är just den här flexibiliteten som är skillnaden mellan att vara konsult för ett bemanningsföretag som Manpower, istället för att vara anställd direkt hos servicestationen. Men för Elin finns det också andra fördelar.

– Av egna erfarenheter var det lättare att få jobbet på det här sättet!

På jakt efter ett extrajobb? Här är de bästa tipsen!

Elin förklarar att det är viktigt att lägga tid på ett bra CV och ett starkt personligt brev. 

– Såklart ska man skriva sina tidigare erfarenheter och meriter, men det kan vara bra att försöka presentera sig själv på ett bra sätt, så de får en bild av vem man är.

Här är några saker att tänka på när man skriver sitt CV och personliga brev:

  1. Börja med att det viktigaste! Skapa en kort och slagkraftig inledning där du tydligt beskriver vad du söker och varför du passar i rollen.
  2. Anpassa brevet efter jobbet du söker. Det är viktigt att du får med det som arbetsgivaren söker, så lyft varför just du passar på arbetsplatsen. För att göra det krävs att du läst på om jobbet, så att du vet på ett ungefär vad som förväntas av dig. 
  3. Ge exempel som lyfter fram dina egenskaper. Vad är du bra på och varför? Förklara vem du är och lyft fram dina talanger. Beskriv vad du tidigare gjort som kan vara användbart för just jobbet du söker. 

Elin tipsar om att det också är viktigt att förbereda sig när man väl har fått en arbetsintervju. 

– Jag har både haft en gruppintervju och telefonintervju med Manpower. I gruppintervjun är det viktigt att prata och inte vara blyg. Över telefon tycker jag det är viktigt att sitta ostört så att man kan fokusera på intervjun.

Så söker du jobbet som butikssäljare hos Circle K

Låter det här som ett extrajobb för dig? Manpower söker just nu butikssäljare till Circle K i både Stockholm och Göteborg. På arbetsplatsen kommer du att ansvara för kundrelationer och försäljning – och om du gillar att leverera god service och arbeta tillsammans med ett team är det här ett perfekt jobb för dig.