in

3 steg till en klimatsmart hårvårdsrutin

batiste

ANNONS FÖR BATISTE. Vi kanske inte kan rädda klimatet helt själva, men med små förändringar i vardagen går det faktiskt att bidra till en positiv utveckling. Till exempel genom att göra medvetna val när det kommer till din hårvårdsrutin! Här kommer tre tips. Mer

1. Tvätta inte håret för ofta

Att tvätta håret stup i kvarten är inte bara dåligt för dig, eftersom det kan leda till både fett hår och torr hårbotten, utan du gör också klimatet en otjänst. Minska din energianvändning genom att hushålla med varmvattnet – det går åt hur många liter som helst varje gång du duschar. Hur ofta just du behöver tvätta håret beror förstås på din hårtyp, men max två gånger i veckan är en bra riktlinje. Använd torrschampo om håret behöver fräschas upp mellan tvättarna!

naturalhair

2. Gör medvetna val när du shoppar hårvårdsprodukter

Att välja produkter med naturliga ingredienser, och som kommer i klimatsmarta förpackningar, är ett första steg till att tänka mer medvetet kring din hårvårdsrutin. Och det finns faktiskt stora företag som vill göra det enkelt för dig som konsument att välja rätt.

Nu lanserar Batiste en torrschamposerie inspirerad av naturen, tillverkad med 100 procent naturliga extrakt som nyttjar växternas kraft för att ge dig uppfräschat hår mellan tvättarna. Den nya Batiste Naturally-serien består av 40 procent mindre material tack vare att flaskan är gjord av återvinningsbar lättviktsaluminium. Låter det här som något för dig? Kolla in deras nyheter här!

Batiste Naturally med grönt te och kamomill

batiste1

Örtiga toner från kamomill och grönt te, och med en doft av sandelträ och mocka – så beskrivs doften på nya Batiste Naturally Green Tea & Chamomile, som sägs ge lite av en detox-upplevelse till håret. Produkten är lätt, ger en naturlig och osynlig finish, och passar perfekt att använda mellan tvättarna.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko, Åhléns och H&M).

batiste3

Produkten kostar 89 kronor och säljs nu hos Lyko, Åhléns och H&M.

Batiste Naturally med bambu och gardenia

batiste2

Nya Batiste Naturally Bamboo Fibre & Gardenia ger verkligen ditt hår ett extra lyft. Perfekt för dig som har fint hår och är i behov av extra fyllighet och volym. Förutom en osynlig finish har detta torrshampo en fräsch doft av bambu och vita blommor med nyanser av gurka, bergamott och citron.

Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko, Åhléns och H&M).

batiste4

Produkten kostar 89 kronor och säljs hos Lyko, Åhléns och H&M.

3. Glöm inte att återvinna dina skönhetsprodukter

Du glömmer väl inte att återvinna dina hud- och hårvårdsprodukter? Att källsortera är en självklarhet för många när det kommer till matförpackningar, men hur går det egentligen till när vi rensar i badrumsskåpet? Att återvinna schampoflaskor, hudvårdsförpackningar och nagellack är minst lika viktigt! 

Visste du att du till och med kan tjäna pengar på att återvinna hårvårdsprodukter? Med Bower-appen får du poäng varje gång du återvinner en Batiste-flaska. Läs mer om det här.