in

3 sminksvampar som ger olika resultat – från matt finish till maximal glow

svamp1

ANNONS FRÅN REAL TECHNIQUES. Mer glow, matt finish eller full täckning? Vilken sminksvamp du väljer, och hur du sedan använder den, kan göra stor skillnad för slutresultatet. Här är den enda guiden en beautynörd behöver!
Mer

Det är inte bara valet av foundation, concealer och puder som avgör om du får en lätt täckning, massvis med glow eller ett jämnt resultat – nej, valet av sminksvamp är minst lika viktigt! Det spelar ingen roll om du köper det mest prisbelönta pudret på marknaden om du sedan använder det på fel sätt, det är bara att kasta pengarna i sjön. En riktigt bra sminksvamp kan göra underverk för slutresultatet, och visste du att du dessutom kan använda den på olika sätt för att uppnå olika resultat? Vi listar tre favoriter på marknaden – och ger dig en miniguide till hur du använder svamparna på bästa sätt.

1. Sminksvampen som ger en matt finish

Om du är en sann beautynörd har du åtminstone hört talas om Miracle Airblend Sponge från Real Techniques, även kallad ”den blå svampen”. Den ger inte bara en jämn applicering, ett naturligt resultat och en matt finish – beroende på hur du använder den kan du få allt från medium till full täckning. 

Du applicerar din foundation eller concealer med den platta sidan, och använder sedan den rundade sidan för att arbeta in produkten. Är du ute efter hög täckningsgrad ska du använda din svamp torr, och vill du ha en lättare täckningsgrad ska du fukta den innan applicering. 

Den blå sminksvampen är omåttligt populär, och från och med nu kan du köpa den i duo-pack. Handla Miracle Airblend Sponge hos H&M, Kicks, Åhléns eller Lyko.

svamp11

2. Sminksvampen som ger maximal glow

Är du ett stort fan av lyster och glow? Vem är inte! Miracle Complexion Sponge, aka “den orangea svampen” från Real Techniques, kan användas till foundation, concealer och färgad hudkräm. Detta är den enda makeup-svampen du behöver för att få ett jämnt resultat med naturlig finish och glow. 

Vill du bara ha lite glow ska du använda svampen torr, men vill du ha mer lyster ska du fukta den före användning. Svampens täckningsgrad är lätt till medium och ger alltid ett felfritt resultat.

Handla Miracle Complexion Sponge hos H&M, Kicks, Åhléns eller Lyko.

svamp2

3. Sminksvampen som ger en mjuk finish med filterkänsla

Vill du åt den där filtereffekten? Då är Miracle Powder Sponge från Real Techniques något för dig! Svampen har en sammetslen yta som plockar upp maximalt med puder och gör att dina sminkprodukter fördelas jämnt över huden. Du kan själv bygga upp din täckningsgrad genom att bygga lager med svampen – och oavsett täckningsgrad får du ett mjukt och matt resultat. Detta är det perfekta valet för dig med oljig hud och kan användas tillsammans med puder produkter, för setting, contour och rouge. 

Handla Miracle Powder Sponge hos H&M, Kicks, Åhléns eller Lyko.

svamp3

Bonustips! Makeup Must Haves till sminkväskan 

Om du även är i behov av att förnya sminkväskan med nya makeup-borstar, så får du allt du behöver i ett nytt startkit med Real Techniques Everyday Essentials. Förutom den orange sminksvampen, Miracle Complexion Sponge, innehåller kittet: 

  1. Real Techniques 400 Blush är en fluffig sminkborste med mjuka strån, som är perfekt att applicera rouge med.
  2. Real Techniques 300 Deluxe Crease har korta, täta strån som du använder till din ögonskugga.
  3. Real Techniques 402 Setting är en smal sminkborste med mjuka strån som passar till highlighter och settingpuder.
  4. Real Techniques 200 Expert Face har fasta strån och används till foundation med krämformula.

Handla Everyday Essentials hos H&M, Kicks, Åhléns eller Lyko.

borste