in

3 fängslande böcker att sträckläsa i sommar

nybildlb
Bildkälla: LB Förlag och Unsplash

ANNONS FÖR LB FÖRLAG. Hjärtskärande möten med en gammal ungdomskärlek, ett osannolikt telefonsamtal som tvingar fram ett omöjligt beslut och en återvändsgränd som leder till en nystart på andra sidan jorden. Vi listar tre fängslande böcker att sträckläsa i sommar. Mer

1. Alla somrar med dig av Carley Fortune

Om du är ett stort fan av booktok, alltså Tiktoks bok-community, har du garanterat hör talas om Carley Fortunes succédebut Every Summer After. Den bästsäljande kärleksromanen är minst sagt poppis bland läsarna och nu kommer den äntligen på svenska! Alla somrar med dig, som är den svenska titeln, är en perfekt sommarbok för dig som vill dyka in i en värld fylld av nostalgi, fjärilar i magen och krossade hjärtan. 

Romanen kretsar kring Percy, som efter ett stort misstag lämnat sin hemstad Barry’s Bay i hopp om att aldrig återvända. Men så en dag får hon ett samtal som kastar henne tillbaka till somrarna med Sam, mannen som hon trodde att hon aldrig skulle kunna leva utan. De brukade vara oskiljaktiga. Men vad var det egentligen som hände mellan dem, den där sommaren för tio år sedan? Och går krossade hjärtan att laga?

– Jag är så glad över att få ge ut den här boken. Ibland känner man direkt när man börjar läsa att man hittat något speciellt. Nu längtar jag efter att låta Percy och Sam möta de svenska läsarna, säger förläggaren Louise Bäckelin på LB Förlag.

Är du sugen på att läsa om en kärlekshistoria som berör på djupet är Alla somrar med dig definitivt en bok att packa ner i strandväskan. Här kan du läsa mer om den (länk till Adlibris).

alla somrar

2. Äkta kärlekar av Taylor Jenkins Reid

Det är slutet av oktober och Emma Blair äter middag med sin familj och fästman när telefonen plötsligt ringer. I andra änden hör hon sin man: “Emma. Det är jag. Jag lever. Hör du mig? Jag är på väg hem.”

Sedan kastas vi tillbaka i tiden, till när Emma är runt tjugo år och gifter sig med sin ungdomskärlek, Jesse. Men på deras bröllopsdag försvinner han spårlöst under en helikoptertur över Stilla havet – och på en sekund är han borta för alltid. 

Flera år senare blir hon förälskad igen, och det dröjer inte länge förrän hon förlovar sig med den nya kärleken, Sam. Framtiden känns äntligen ljus igen, men så en dag får hon det där telefonsamtalet. Det visar sig alltså att Jesse lever, och att han under alla de här åren försökt ta sig tillbaka till henne.

Så vem ska hon välja? Hennes livs kärlek som hon trodde var död? Eller den stora förälskelsen som fick henne att börja leva igen? 

Äkta kärlekar är en episk kärlekshistoria om en kvinna som ställs inför ett omöjligt val, och har av Buzzfeed beskrivits som en av årets mest uppslukande böcker. Här kan du läsa mer om den (länk till Adlibris).

äkta kärlekar

3. En enkel till Indien av Cassandra Brunstedt

Vad får man om man blandar Eat Pray Love med Djävulen bär Prada? Jo, man får feelgood-romanen En enkel till Indien. Ella Franks högsta önskan slår in när hon får jobbet som chefredaktör för världens största modemagasin som ska lanseras i Skandinavien. Men det som verkar för bra för att vara sant visar sig snart vara just det. 

I behov av en stor livsförändring bokar hon en enkelbiljett till Indien. På ett Ashram på andra sidan jorden träffar hon meditationsläraren Amit – och snart lär hon sig hitta nya vägar framåt, sakta ner tempot och skapa rum för att leva. 

Vill du sträckläsa en varm och inspirerande roman som får dig att må bra? Då är En enkel till Indien sommarboken för dig. Här kan du läsa mer om den (länk till Adlibris).

en enkel till indien