in

Så blir nya säsongen av Gåsmamman: ”Alla överlever inte”

gåsmamman säsong 7 epilogen
Bildkälla: Gåsmamman Epilogen. Bigster / TV4

Hur blir nya säsongen av Gåsmamman? Hör vad skådisarna själva har att säga. Mer

OBS! Artikeln innehåller spoilers om tidigare säsonger av Gåsmamman.

I sex säsonger har vi fått följa Sonja Ek i Gåsmamman. Hon kastades in i en kriminell miljö efter att hennes man blev mördad, och den senaste säsongen lämnade oss i ett ganska chockartat tillstånd, när hon satt i en bil som exploderade framför hennes barn.

Nu har det gått två år sedan händelserna i den senaste säsongen, och syskonen Ek har glidit ifrån varandra. I epilogen kommer det vara fokus på hur de tacklar återseendet av varandra, men vi får även veta vad som händer med övriga karaktärer i Gåsmamman.

Mörka hemligheter kommer upp till ytan

För att ladda upp inför nästa säsong går skådespelarna igenom vad som hänt och vad vi kan förvänta oss i epilogen, i ett klipp på TV4.

– Linus har lidit och lidit i sex säsonger. Nu senast så gick hans käresta bort och han var kidnappad och blev torterad… så han har lite att bearbeta när vi går in i epilogen, säger Edvin Ryding, som spelar Linus Ek, i klippet.

Inte heller syskonen Gustav och Nina verkar befinna sig på en bra plats.

– Vi hittar Gustav riktigt vilsen. Han vet inte riktigt hur han ska ta hand om sig själv, och i förlängningen inte hur han ska ta hand om sin dotter, säger Joel Lützow som spelar Gustav Ek.

Det har varit omdiskuterat huruvida Sonja är med i den sista säsongen.

– Var är Sonja nu? Man måste ju kolla för att få veta det. Är hon en ängel? Ett spöke? Är hon med i flashbacks kanske? Nobody knows, säger Alexandra Rapaport som spelar Sonja Ek.

Skådespelarna menar att tittarna kommer att kunna se fram emot mycket action, dramatik, humor och tårar, samt mörka hemligheter som kommer upp till ytan.

– Alla överlever inte, avslöjar Joel Lützow.

När har Gåsmamman Epilogen premiär?

Gåsmamman Epilogen del 1 släpps den 18 oktober på TV4 Play.