in

Därför ville Peg Parnevik hoppa av Idol – artisten berättar om krismötet med TV4

peg parnevik idol
Fotograf: Joachim Thörnqvist / TV4.

Livesändningarna av Idol har börjat, men för jurymedlemmen Peg Parnevik var det inte självklart att fortsätta. Nu berättar hon om krismötet med TV4. Mer

Den första lördagsfinalen av Idol är avklarad och finalisterna tävlar för fullt om att bli Sveriges nästa stora stjärna. Vägen dit började med uttagningarna, och i slutet av dessa hade jurymedlemmen Peg Parnevik ett krismöte med TV4 eftersom hon ville hoppa av programmet.

– Jag grät, till mitt team också. Jag sa att jag inte kommer komma tillbaka. Jag sa: Det här fungerar inte, säger hon, till Expressen.

Artisten menar att det inte var helt lätt att komma överens med de andra jurymedlemmarna och att det var psykiskt påfrestande.

– Det var ett tag där jag kände att ja inte kunde göra det här, det var för intensivt. Det var mycket som hände bakom kulisserna och vi kom inte överens. Jag mår inte bra. Det känns inte bra. 

Peg om stressen: ”Trodde jag skulle dö”

När inspelningen av alla auditions var klar åkte hon till USA för att skriva musik, men stressen från Sverige kom ikapp henne.

– Då fick jag en sån panikångestattack när jag sov så att det strålade i hela min kropp, jag trodde jag skulle få en hjärtinfarkt. Jag vaknade upp mitt i natten och jag sa till min kille att jag trodde att jag behövde åka ambulans, jag håller på att dö. Men sen var det stress, berättar Peg Parnevik för tidningen och fortsätter:

– Hela kroppen strålade sig och låste sig och jag grät, grät, grät. Jag trodde jag skulle dö.

Trots allt valde hon ändå att fortsätta sin medverkan i programmet.

– Det är sånt som händer, eller det ska inte hända. Men jag går i terapi, oroa er inte för mig. Stress kan verkligen påverka en fysiskt. Det är läskigt, säger Peg Parnevik.

peg
Bildkälla: Pressbild / TV4