in

Hit kommer Musikhjälpen 2024

Musikhjalpen 2024
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu står det äntligen klart vilken stad Musikhjälpen 2024 kommer till i december. Här är allt du behöver veta om programmet! Mer

Under en vecka i december anordnas Musikhjälpen, i syfte att samla in pengar till en internationell humanitär katastrof. Programledarna blir ”inlåsta” i en glasbur som ställs i en stad och under en vecka sker ett stort engagemang i hela landet. Genom att önska din favoritlåt kan du vara med att bidra till en bättre värld! Veckan bjuder även på en hel del underhållning och musikframträdanden. I fjol var Musikhjälpen i Växjö och nu har årets stad äntligen presenterats.

Från vilken stad sänds Musikhjälpen 2024 från?

I år har stafettpinnen lämnats över till Sundsvall! Det är första gången som programmet sänds från Sundsvall, och staden firar även sitt 400-årsjubileum i år.

– Sundsvall känns perfekt för värdstadsuppdraget, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson, i ett pressmeddelande.

Vilka datum sänds Musikhjälpen 2024?

Programmet kommer sändas mellan den 9 och 15 december.

Vad är årets tema?

Årets tema för Musikhjälpen kommer att presenteras senare i oktober. Förra året var temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”. Då samlades det in nästan 60 miljoner kronor.

Vilka är programledare i år?

Tre kända programledare blir inlåsta i buren i 144 timmar, och sänder tv och radio dygnet runt. Förra året programledde Linnéa Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén. Vilka som får det ärofyllda uppdraget i år presenteras senare i november.

Musikhjälpen programledare
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Var sänds Musikhjälpen 2024?

Programmet sänds i sin helhet i Sveriges Radio P3 och SVT Play. Stora delar av programmet sänds även i SVT2 och SVT24. Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio P3, SVT och Radiohjälpen.

Så kan du engagera dig

Under Musikhjälpen kan du bland annat önska en låt i Duo-appen, där pengarna går till den valda välgörenheten. Du kan även delta i auktioner och tävlingar, samt starta din egen insamlingsbössa. Det är redan möjligt att starta en bössa här!