in

Han är Benjamin Ingrossos dubbelgångare i den virala reklamen

Benjamin Ingrosso och Oatly
Bildkälla: Benjamin Ingrossos Tiktok, i samarbete med Oatly.

Vi vet allt om Benjamin Ingrossos mystiska dubbelgångare i nya Oatly-reklamen.

– Det händer med jämna mellanrum, nån som velat jag ska sjunga, nån som vill ta bild till sina barn, säger personen i klippet. Mer

Var är Benjamin Ingrosso och vad har Oatly gjort med honom? Det är en av många frågor som cirkulerar i hjärnan efter att ha sett en ny reklamfilm för havremärket där artisten lagar en citronpasta, och jag verkar inte vara ensam om att känna så. I kommentarsfältet till klippet, som visserligen har delats av den riktiga Benjamin Ingrosso och som har hans röst som voiceover, undrar många följare samma sak:

”Varför tog det mig typ hela videon innan jag märkte att det inte var Benjamin”, skriver en.

”Vänta va?? Vem är det???”, skriver en annan.

”Tror det är en long lost twin”, skriver en tredje.

@benjyingrosso

REKLAM för Oatly iMat. Kan bytas ut mot matlagningsgrädde från en ko utan att någon märker nån skillnad… tror jag iallafall 🤷🏻‍♂️ . . Från Oatly: Oatly iMat 250 ml är i snitt 20% billigare än jämförbar matlagningsgrädde från en ko: Matpriskollen, ”Specialrapport: Prissättning Oatly iMat 25 cl, 13%, vs konkurrenter”, 240916, läs mer på oatly.com/sv-se/legal/imat.

♬ original sound – Benjamin Ingrosso

Vem är Benjamin i reklamen?

I klippet säger Benjamin Ingrosso att Oatlys-grädde är ”sjukt likt grädde, fast lite billigare”, och antagligen är det här hela filmens poäng: att personen är sjukt lik Benjamin Ingrosso, och kanske kunde Oatly göra reklamen för en lite mindre budget, jämför med om artisten själv hade medverkat?

Men nu till den stora frågan: om mannen i klippet inte är Benjamin, vem är han då? Är det en riktig person eller AI? Flera personer skriver något om en Tobbe, men vem är det? Benjamin Ingrossos dubbelgångare?

– Det rör sig inte om AI i filmen, utan en dubbelgångare som är slående lik Benjamin själv. Personen i filmen är Tobias Asp, en 27-årig sjuksköterska bosatt i Kristiansund i Norge, skriver Oatly i mejl till VeckoRevyn.

Så här säger Tobias själv om hur ofta han får höra att han är lik Benjamin Ingrosso:

– Det händer med jämna mellanrum, nån som velat jag ska sjunga, nån som vill ta bild till sina barn.

tobias
Tobias Asp, som medverkar i Oatlys reklam.