Så dåligt är klorin för din hud och ditt hår – detta kan du göra åt det

Det sista man kanske vill tänka på när det är är supervarmt ute och man ligger vid poolen är hur klorin faktiskt förstör ens hud och hår. Men det finns såklart du kan göra för att rädda det.

Klorin är inte direkt det bästa för att hjälpa dig behålla din fukt i huden. Dermatologen Shereene Idriss förklarar för Refinery29 att klorin drar ur de naturliga oljorna i vår hud och hår vilket gör att vi istället ser torra ut och tappar lyster.

Men du behöver inte spendera sommarmånaderna med att svettas vid poolkanten, det finns saker du kan göra för att kämpa mot effekterna klorin har.

Innan du hoppar i en pool ska du blöta ditt hår med vanligt vatten (och du ska ju ändå duscha innan du kliver i, eller hur?). Hår kan nämligen bara suga åt sig en viss mängd vätska, så ju blötare det är när du dyker i poolen desto bättre. Dr. Idriss säger också att du kan applicera ett leave-in balsam i håret, för att skapa en skyddande barriär mellan håret och kemikalierna i klorinet.

Vad gäller din hud. Visst har du inte glömt att smörja in dig ordentligt med solskydd? Om inte: gör det. Så är du skyddad mot både solen och klorinet. Glöm bara inte smörja in dig igen efter att du badat.

Det allra bästa du kan göra för att skydda din hud och ditt hår från klorin är dock att tvätta av dig i en dusch så fort du kan. Och medan din hud fortfarande är lite fuktig ska du smörja in dig med en återfuktande lotion.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Så dåligt är klorin för din hud och ditt hår – detta kan du göra åt det
NÄSTA Youtube-stjärnan dokumenterade hela sin hjärnoperation på Youtube!