Okej, vissa av de här knepen kan verka lite tråkiga MEN de ger verkligen resultat. Det bästa av allt är att du också sparar dina pengar!

 1. Se upp med hårprodukter

  Rester av balsam och stylingprodukter kan göra att du får oren hud och finnar. Även oljorna och kemikalierna i hårprodukterna kan irritera, täppa till och orsaka akne. Se till att du alltid sköljer ur balsamet ordentligt och använd ansiktsrengöringen som sista moment i duschen.

 2. Måla vingen uppåt

  eyeliners

  Självklart är det en smaksak – men om du vill att eyelinern ska ge ett piggare intryck ska du måla vingen uppåt. Följ undersidan av ögat snett uppåt så passar vingen med ögats form.

 3. Gör linjerna i ansiktet tydligare

  model

  Om du vill använda minsta möjliga mejk, fyll i dina bryn, markera dina kindben och ha rouge på kinderna – då ser du piggare och fräschare ut.

 4. Försök att äta mindre salt

  Salt gör att du samlar på dig onödigt med vätska vilket kan göra att ansiktet ser puffigare ut än vanligt. Se upp med soja och såser som innehåller mycket salt.

 5. Gör så mascaran håller hela dagen

  mascara ariana

  Om du vill att din favoritmascara ska hålla hela dagen och kvällen även om den inte är vattenfast, gör såhär: Applicera först din vanliga mascara för att sedan ta på ett lager med vattenfast mascara över.

 6. Glöm inte att dricka vatten

  Det är något vi hör ofta men inte är tillräckligt noga med. Om du är uttorkad är även din hy det. Tänk att du i alla fall ska få i dig cirka 6 glas vatten om dagen!

 7. Använd lagom med puder

  Om du använder för mycket puder kommer din hud att se äldre ut. Låt ansiktet få behålla lyster och lite glans så blir huden mer levande.

 8. Sminka dig inte när du är stressad

  rihanna

  Välj inte den vattenfasta flytande eyelinern om du har bråttom. Använd istället en mörkare ögonskugga eller en penna som du kan sudda ut precis vid fransraden. Om du har dåligt med tid är det bättre att köra på en mer naturlig look istället för en ojämn och kladdig eyeliner (om du inte har den här, förstås!).

 9. Fukta den torra mascaran

  Oftast står det 6 månaders hållbarhet på en mascara, men ibland torkar den långt innan det. Har din mascara torkat lite i tuben och du inte hinner köpa ny går det att hälla i ett par droppar linsvätska för att mjuka upp den.

 10. Massera ansiktet

  Passa på att massera när du smörjer in ditt ansikte morgon och kväll. Knåda lagom hårt, det ska inte göra ont, och arbeta igenom hela ansiktet med fingertopparna. Det ökade blodflödet gör huden pigg och rosig. Det gör att cremens vårdande ingredienser tränger in och verkar ännu bättre.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE 10 beautyhacks som är gratis (och verkligen gör skillnad)
NÄSTA Hearts & Colors singel ”Lighthouse” gör oss knäsvaga – se videon här