Vi äter mer än gärna vattenmelon, men nu ska vi nog utöka användningsområdet!

På varma sommardagar vid stranden finns det få saker som är så gott och svalkar så mycket som vattenmelon. Men, förutom att vara gott är vattenmelon dessutom väldigt bra för din hy. Precis som namnet antyder innehåller ju vattenmelon väldigt mycket vatten (92 procent för att vara exakt), men förutom återfuktning innehåller melonen en massa bra saker för huden.

– Citrullin, en aminosyra, ökar blodcirkulationen och fungerar som en naturlig peeling. Och lykopen, en katotenoid, är antiinflammatorisk, berättar hudterapeuten Su-Man för Refinery29.

Vattenmelon funkar fint för alla hudtyper, men är lite extra bra för de personer som har lätt för att få finnar, har röd, torr eller flagig hy – men det kan också hjälpa mot fina linjer.

– Vattenmelon innehåller mycket antioxidanter som skyddar kroppen mot fria radikaler, så det är bra mot fina linjer, säger Su-Man.

Så, förutsatt att du inte är allergisk mot vattenmelon. Skär upp tunna skivor och gör din egen lilla patch-ansiktsmask!

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!

NUVARANDE Därför är vattenmelon superbra även för din hy
NÄSTA Hjärtformande solglasögon: Här köper du kändisarnas favoriter!