in

VeckoRevyns Irena Pozar är årets digitala opinionsbildare

kronika deadline

Hurra hurra hurra – Veckorevyn.coms chefredaktör Irena Pozar har kammat hem priset som årets digitala opinionsbildare. Mer

Under tisdagen delade Dagens Opinion ut sitt årliga pris till de som gjort extra bra ifrån sig inom opinionsbildning. Vinnaren av kategorin ”Årets digitala opinionsbildare” blev VeckoRevys digitala chefredaktör Irena Pozar, med motiveringen:

Den som har en position i samhället kan göra val. Men inte alla gör några val. En del följer med strömmen, gör som man alltid har gjort. Det gjorde inte Årets Digitala Opinionsbildare. Årets Digitala Opinionsbildare har valt att använda sin position till att lyfta sin målgrupp och dess riktiga och viktiga frågor som allt för få annars tar på allvar

– Det känns så himla hedrande och peppigt, men framförallt är jag sååå glad att jag och VeckoRevyn prisas för att det jobb vi har gjort i att engagera och informera unga kvinnor om politik, jämställdhet och andra viktiga frågor, säger Irena Pozar och fortsätter:

– Nu hoppas jag att fler tar efter och tar sig tiden att börja prata med unga kvinnor och ta dem på allvar.

Under förra året drev VeckoRevyn bland annat kampanjerna #stoppasnopparna, som gick ut på att informera om att dickpicks kan vara olagligt att skicka och vilka rättigheter man har när man blir utsatt, och #anmälalla, som peppade och stöttade unga kvinnor att våga anmäla sexualbrott. I år har vi drivit kampanjen #minkroppär, som tar upp normer, acceptans och aktivism kring kroppar och utseenden.

Sedan februari i år driver VeckoRevyn också podden Politikpodden – 800k, där Irena Pozar och Johanna Nordström är programledare.

Lyssna här: