in

Guide: Stockholms 5 trendigaste restauranger just nu

Stockholms trendigaste restauranger just nu
Källa: Nils Stahl / Unsplash

Tycker du det är svårt att hitta rätt bland Stockholms alla krogar? Var bara lugn, vi hjälper dig! Veckorevyns Alva Sperle har listat de 5 trendigaste restaurangerna just nu och ger oss ett hum om vad som gäller. Mer

Café Nizza

Café Nizza, Åsögatan 171

I ett litet hörn på söder ligger en gömd pärla. Här finner du allt från goda viner till ostron och hemmagjord pasta. Inredningen är avslappnad men instagram-vänlig, precis som maten. Restaurangen serverar lite mindre portioner, vilket gör rätterna till perfekta att dela på. Missa inte deras Cacio e pepe med smak av citron. Mycket god!

Pas D’Art

Pas DArt, Biblioteksgatan 6 

I det anrika Wienercaféets gamla lokaler har denna nya goding öppnat. Med prålig inredning, smyckade bordsdukningar och mönstrade tapeter har restaurangen trendat på Instagram trots att den endast varit öppen i ett par veckor. Menyn är typiskt fransk, fast med en liten twist. Här trängs köttbitar med råbiff och vällagade fiskrätter. Gå hit om du uppskattar fina miljöer och vällagad mat. Men OBS! Saftiga priser. 

Speceriet

Speceriet, Artillerigatan 14 

På Artillerigatan, i hjärtat av Östermalm, ligger denna lyxiga krog. På menyn hittar du goda viner och nytänkande maträtter som alla ser ut som små konstverk. Börja med att ta en drink och lite snacks här innan maten och beställ sedan in flera rätter att dela på. Mycket gott!

Coco & Carmen

Coco & Carmen, Banérgatan 7

Nu har gamla Punk Royale öppnat upp med ny inredning och nytt namn. Restaurangen erbjuder fortsatt en färdigkomponerad meny för hela sällskapet till middag, men utöver det håller de nu även lunchöppet. På Coco & Carmen hittar du alltid klassiska maträtter med en twist. Stället är inrett lite som en gammal industrilokal. Det här stället gillar jag mycket!

Restaurant Etoile

Restaurant Etoile, Norra Stationsgatan 51 

På vad som skulle kunna vara Stockholms sämsta adress för en krog har en ny, ambitiös krog öppnat. Restaurang Etoile ligger precis vid den enorma byggarbetsplatsen Norrtull. Trots omgivningarna är krogen värd ett besök! Bokar du en middag här bjuds du och ditt sällskap på 19 olika serveringar, alla lika fantastiska och vällagade. Som om inte det vore nog är inredningen fantastiskt trevlig och fin.