in

Denna julreklam om världens gulligaste morfar lämnar inget öga torrt – du måste se den! ♥

allegro polska reklam

Gullig morfar + julafton = sant. Denna video har ett viktigt budskap som de flesta kan känna igen sig i och den lämnar säkerligen ingen oberörd. Gör som tre miljoner andra och se den! Mer

Allegro är en polsk auktionssajt som, lagom inför julen, släppt en reklamfilm som träffar rakt i hjärtat. Kortfilmen har visats närmre tre miljoner gånger på YouTube och handlar om en gammal man som beställer hem ett startpaket för engelska-nybörjare från sajten.

Mannen tar med sig engelskalektionerna vart han än går:

reklam reklama

…Och han fyller hela sitt hem med lappar för att öva på ord:

reklama alegro

Mannen beställer även hem ett resekit från sajten med resväska, tofflor, tandborste och det man kan tänkas behöva. Sedan beger han sig till London:

reklama reklam

Vad som händer därefter får du se i videon (vi är ju inga spoilers!):

Videon vill belysa något miljontals polacker upplever årligen: en stark längtan efter sin familj. Väldigt många polacker har sökt sig utomlands, särskilt till Storbritannien, för att skapa ett bättre liv för sig och sina familjer. Många av dem får inte träffa sina nära på jul vilket de flesta nog kan relatera till – julen är ju en tid för att umgås med sina älskade.

I slutet av filmen står det ”A ty? Czego szukasz?” vilket betyder ”Och du? Vad söker du?”. Frasen är slogan för kampanjen och syftar till att få folk att stanna upp och tänka efter kring vad de egentligen söker i livet, enligt Buzzfeed News

Så…Himla…Sorgligt…!

oprah gråter crying