in

Stugsemester med guldkant

Namnlös design 45

Att ha kvalitetstid tillsammans med nära och kära är något av det härligaste som
finns. Ett bra sätt att skapa roliga och fina minnen tillsammans är att åka på
semester ihop. Vill ni dessutom göra något annat än den vanliga weekendresan till en stad eller åka på solsemester, kan vi rekommendera att ni hyr en stuga. Mer

Välj rätt typ stuga

Kanske tänker du att en stugsemester innebär att du och dina vänner behöver trängas i en minimal stuga med loftsängar. Men så behöver det verkligen inte vara. Vill du hyra en stuga kan du med lätthet hitta rymliga varianter som dessutom är fullt utrustade med bastu, jacuzzi och generösa terrasser att sola på.

Här kan alla bo bekvämt med gott om plats. De flesta stugor erbjuder också städning efter avfärd för en extra avgift. Du och ditt sällskap behöver därmed inte lägga energi på det innan avfärd.

Så helt beroende på vad ni är ute efter är det möjligt att hyra avlägset belägna, mysiga stugor i lugn skogsmiljö, likväl som moderna stugor med generösa utrymmen och närhet till såväl badplatser som stadsliv.

Att bo i stuga är helt enkelt perfekt när ni vill ha en trevlig semester där ni kan planera era dagar fritt och även få mycket tid för varandra. Sajten Stugknuten erbjuder stugor runt om i hela Sverige. Där hittar ni perfekta semesterstugor för både små och större sällskap.

Fridfull återhämtning tillsammans

När vi reser bort har vi inte sällan för vana att boka boende på hotell. Ett hotell kan visserligen erbjuda bekvämligheter som serverad frukost, men att hyra en stuga har många andra fördelar som vi kanske inte alltid tänker på.

Stugsemester erbjuder en avkoppling som boende på hotell helt enkelt inte kan mäta sig med. En stuga ligger bortom stadens myller och biltrafik. Här kan du uppleva lugn och ro på ett sätt som ofta inte är möjligt på hotell.

Boende i stuga innebär att du kan börja din dag med en lugn promenad i naturen. Eller varför inte med att äta frukost utomhus medan du lyssnar på naturens ljud omkring dig, vare sig det är fåglarnas sång i skogsbrynet eller vågornas kluckande vid bryggan intill.

En annan stor fördel är givetvis att ni kan bo tillsammans. På så sätt får ni möjlighet att tillbringa mycket tid med varandra utan att behöva störas av andra gäster och distraktioner. Något som kan kännas riktigt lyxigt på semestern.

Bor ni i en stuga slipper ni också stressa upp på morgonen för att inte missa hotellfrukosten, eller anpassa er efter städtider. Istället kan ni planera ert eget schema.

Välj sällskap med omsorg

Det är annorlunda att resa tillsammans med någon, jämfört med att umgås i vardagen. Reser du med fler än din partner eller närmaste familj kan det vara bra att tänka över en extra gång vilka du väljer att resa med.

Det är viktigt att gruppen verkligen fungerar bra tillsammans för att semestern ska bli rolig. Den här typen av semester är något som passar bra att göra med personer som du känner väl och är avslappnad med. Som det gamla kompisgänget eller ett par som du och din partner känner väl.

Hur ni ska bo under er vistelse är en faktor som kan spela roll för vilka du bjuder med på resan. Ska ni bo tillsammans i en mindre stuga är det ofta en god idé att alla i gruppen känner varandra väl och är bekväma i varandras sällskap.

Låt alla vara med och planera

Är du en person som gärna tar över rodret och styr upp saker är det oftast positivt. Det är inte alltid som alla vill vara med och bestämma. För att undvika tråkiga missförstånd bör du trots det vara noga med att alla i sällskapet känner till specifika planer för resan.

När ni är en grupp som ska semestra tillsammans är det viktigt att alla är införstådda i planeringen. På så sätt får alla göra sin röst hörd angående önskemål för plats och aktiviteter. Det säkerställer att ni blir så nöjda som möjligt med er resa.

Planera aktiviteter i förväg

För att slippa ödsla tid på att fundera över vad ni ska göra är det bra att ha några aktiviteter planerade i förväg. Kolla upp vad som finns i området innan ni åker och skriv en lista på aktiviteter som kan vara intressanta.

Kanske behöver ni också köpa biljetter till ett evenemang i förväg, eller boka bord på en restaurang där ni gärna vill äta middag. Men kom ihåg att det också måste finnas utrymme för spontana äventyr eller helt enkelt att inte göra något alls.

Var flexibel

Bara för att ni reser tillsammans måste inte det innebära att ni gör precis alla semesteraktiviteter ihop. Ibland kan det vara bättre att dela upp sig så att alla får göra vad de vill. Vissa i sällskapet kanske vill stanna uppe sent, medan andra föredrar en tidig morgon istället. Någon kanske vill ha mycket avkoppling, medan någon annan vill utforska omgivningen.

Att tvinga med alla i sällskapet på aktiviteter de egentligen inte är så sugna på blir inte roligt för någon. Är ni istället mer flexibla med aktiviteter minskar risken för negativ stämning i gruppen och garanterar att ni alla får en roligare semester. Det kan dessutom vara bra att ni kommer överens om ett sådant upplägg innan ni åker iväg, så det inte uppstår konflikter på plats.

Minimera alla måsten

Att hyra en semesterstuga skiljer sig mycket från att bo på hotell. Därför kan det vara en bra idé att lägga ner tid på att hitta stugor som erbjuder extra service och hög standard. Sådant som att sängkläder ingår och att städningen är omhändertagen är bekvämt. Det gör att ni slipper diskutera sådana detaljer och vem som ska göra vad.

Att planera matinköp och ordna frukostar kan vara nog så mycket jobb. Se därför till att ni ger er själva möjlighet att koppla av ordentligt i övrigt. Det gör ni genom att satsa på att hyra stuga i det lyxigare segmentet. Att ni reser som grupp är en stor fördel prismässigt eftersom ni delar på kostnaden av hyran. Även om ni väljer en stugsemester med lyx och hög standard, kommer ni ändå billigare undan än om ni bor på hotell.