in

Fotbollsstjärnan Mbappé utreds för våldtäkt i Stockholm – kvinna anmälde efter sjukhusbesök

Kylian Mbappé
Bildkälla: Кирилл Венедиктов /Wikimedia Commons

Kylian Mbappé utreds för våldtäkt och sexuellt ofredande efter förra veckans besök i Sverige, enligt uppgifter till Expressen.

– Fake news, säger Mbappé själv. Mer

Under förra veckan tillbringade den franska fotbollstjärnan Kylian Mbappé två dagar i Stockholm, vilket genererade många tidningsrubriker. I fredags lämnade han landet, och dagen därpå anmäldes Mbappé för våldtäkt och sexuellt ofredande, enligt uppgifter till Expressen.

Enligt polisanmälan ska brotten ha begåtts torsdag förra veckan, och under måndagen ska polis och tekniker ha varit på plats på det hotell som Mbappé och hans sällskap bodde på, för att säkra bevis. Fotbollsstjärnan är i nuläget skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden. Anmälan ska enligt Aftonbladet har gjorts i samband med att en kvinna sökte vård under lördagen.

Till Expressen säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl att han inte kommer att uttala sig om ärendet.

– Jag hänvisar till åklagarmyndigheten.

Den ansvariga åklagaren meddelade tidigare under måndagen i en kommentar till Aftonbladet att hon inte kommer att uttala sig om ärendet.

I samband med att fransk media fick information om misstankarna om våldtäkt och började rapportera om det skrev Real Madrid-stjärnan Kylian Mbappé på X att det rör sig om ”fake news”.

Screenshot 2024 10 14 at 19.46.54

”Det blir så förutsägbart, dagen före utfrågningen, som av en slump”, skriver han.

Mbappé hänvisar till en juridisk konflikt mellan honom och hans förra klubb PSG, som handlar om löner och bonusar som inte har betalts ut. Under tisdagen ska han och klubben mötas i överklagandenämnden för den franska fotbollsligan.