in

Exet Maya Henry trakasseras efter Liam Paynes död: “Är du nöjd nu?”

Liam Payne och Maya Henry
Bildkälla: Liam Payne på Yooutube samt Maya Henry på Tiktok.

Så sent som i förrgår vittnade Maya Henry om hur exet Liam Payne manipulerat henne och hotat med att ta sitt liv.

När han ett dygn senare dör efter fall från ett hotellrum i Argentina får hon skulden i sociala medier. Mer

“Liam Payne is dead because of you”, “Are you happy now?” och “Look what you have done”. Kommentarerna fyller Maya Henrys kommentarsfält på Instagram, men många skickar också kärlek, menar att det som hänt inte är hennes fel och att hon inte ska skuldbelägga sig själv.

På onsdag eftermiddag, strax efter 17 lokal tid, hittas One direction-stjärnan Liam Payne död i Argentina. Han ska ha betett sig våldsamt på ett hotellrum, varit påverkad av alkohol och droger, och fallit från en balkong på tredje våningen. Efteråt samlas personer i kommentarsfält för att skuldbelägga Maya Henry, exet som under den senaste tiden anklagat Payne för att ha utsatt henne för våld och trakasserier.

Maya Henry vittnar om att Liam Payne utsatt henne för våld

Paret träffades 2019, förlovade sig och bröt förlovningen två gånger, för att slutligen gå skilda vägar 2022. För bara några månader sedan gav Henry ut en skönlitterär bok som är inspirerad av hennes eget liv. Den handlar om en tjej som blir tillsammans med en tidigare bandmedlem, som bland annat kastar och tar sönder saker, jagar tjejen med en yxa genom en lägenhet och hotar henne till att göra abort. 

I ett klipp på Tiktok berättar Henry att boken är inspirerad av hennes relation med Payne. Hon vittnar även om att han, sedan deras uppbrott, skickar massvis med meddelanden till henne och “spränger” hennes telefon. Att sms:en kommer från olika telefonnummer, och att Payne skapar nya iCloud-konton för att nå henne.

– Fruktansvärda saker har hänt och han har gjort fruktansvärda saker. Han vet också att han kan komma undan med vad som helst. Han har sagt: ”våga inte berätta för någon för de kommer ändå inte tro dig, fansen har alltid vår rygg. Vi kan göra vad vi vill och de kommer alltid att försvara oss.” Han har inte fel och han använder det, säger hon i klippet.

@mayahenry

Replying to @marie anways sorry for the rant but things need to be addressed

♬ original sound – Maya Henry

“Hela världen kommer skuldbelägga dig om något händer”

Så sent som i förrgår, dagen innan Paynes död, medverkade hon i en podcast och berättade om hur han, efter deras uppbrott, ofta ringt och hotat med att ta sitt liv och berättat att han mår dåligt. Hon ska då ha försökt hjälpa honom eftersom hon fortfarande brytt sig om honom. I samma podcast berättar hon också att Paynes vän uppmanat henne att inte ge ut boken, för om “någonting händer honom” kommer inte bara hon klandra sig själv – utan “hela världen” kommer också göra det.

@mayahenry

I was grateful for the chance to speak on the @The Internet is Dead with @brittany and @sameera about abuse, my book, and the One Direction fandom. Discussing fandoms felt particularly relevant, as they play a significant role in what’s happening right now. Link is below and in my linktree 💕 https://youtu.be/MP4qIFdfgPM

♬ original sound – Maya Henry

Vännen får nu delvis rätt: i hennes kommentarsfält på Instagram blandas orm-emojis med kommentarer om att hon är“evil”, någon kommenterar “all this to sell 10K copies”. Några går så långt som att skylla Liam Paynes dödsfall på henne. En annan uppmanar henne att ta bort alla tiktoks. Men det finns också många som skriver att det här inte är hennes fel, skickar kärlek och att hon ska “stay safe”.