in

Därför är Liam Payne cancelled (vi reder ut vad som hänt!)

liam payne
Bildkälla: @mayahenry och @kateecass på Tiktok

Det stormar om den tidigare One Direction-medlemmen Liam Payne. Stalking, manipulation och våldsamt beteende är bara några av sakerna exet Maya Henry anklagar honom för. Mer

Det hela började med att Liam Payne gästade Logan Pauls podcast i juni 2022. I intervjun höll han inte igen om att snacka illa om de andra bandmedlemmarna i One Direction, och han sa bland annat att han och Louis Tomlinson ”hatade varandra” och att han ogillar Zayn Malik av flera anledningar. 

En specifik händelse fick fansen att lyfta på ögonbrynen lite extra. Liam Payne berättade i Logan Pauls podcast om hur en annan bandmedlem ”kastade upp honom mot väggen” en gång, varpå Liam ska ha svarat: ”om du inte tar bort dina händer från mig finns det en stor risk att du aldrig kommer använda dem igen”. 

En tid efter intervjun bad Liam om ursäkt för sakerna han sagt i podden, men nu stormar det återigen om artisten. I ett klipp på Tiktok riktar exet Maya Henry flera anklagelser mot honom, och avslöjar samtidigt att det var Zayn som kastade Liam mot väggen den där gången (men det är inget som Zayn kommenterat eller bekräftat). Vi reder ut vad som hänt hittills!

@mayahenry

#duet with @bee! Sorry i couldnt hold this info in anymore 😭

♬ Succession Main Theme – L’Orchestra Nazionale di Mendoni

Exet: ”Han har gjort fruktansvärda saker”

Liam Payne och Maya Henry började dejta 2019, förlovade sig 2020 men bröt förlovningen två gånger, varav sista gången i maj 2022. Efter Mayas TikTok om Liam har hon blivit anklagad för att inte gå vidare från sitt ex, varpå hon svarat med en lång video:

– Ni kallar mig besatt, men ni vet inte ens vad som händer bakom stängda dörrar eller privat. Ända sedan vi gjorde slut skickar han meddelanden till mig, spränger min telefon, inte bara från sitt telefonnummer utan det är alltid från olika telefonnummer. Så jag vet aldrig var det kommer ifrån. Han kommer att skapa nya iCloud-konton för att skicka sms till mig, säger hon och fortsätter:

– Fruktansvärda saker har hänt och han har gjort fruktansvärda saker och han vet det. Han vet också att han kan komma undan med vad som helst. Han har sagt ”Våga inte berätta för någon för de kommer ändå inte tro dig, fansen har alltid vår rygg. Vi kan göra vad vi vill och de kommer alltid att försvara oss.” Han har inte fel och han använder det.

@mayahenry

Replying to @marie anways sorry for the rant but things need to be addressed

♬ original sound – Maya Henry

Skrev en bok baserad på relationen med Liam Payne

I maj 2024 släppte Maya Henry en skönlitterär bok, men som är inspirerad av hennes liv. Boken handlar om en tjej som blir tillsammans med en tidigare bandmedlem och bokens ”content warnings” är abuse, violence, self-harm, drug and alcohol use, eating disorders och abortion. Några av sakerna bandmedlemmen i boken gör är att kasta och ta sönder saker, jaga tjejen med en yxa genom lägenheten och hota henne till att göra abort. 

På TikTok säger Maya nu att boken inte är påhittad, och att den handlar om hennes relation med Liam.

– Jag skrev den baserade på mina erfarenheter, inte bara för att hjälpa andra kvinnor att känna sig mindre ensamma, utan förhoppningsvis ge kvinnor mod att prata om de här ämnena. 

Liams andra album stoppas

Numera är Liam Payne tillsammans med Kate Cassidy, som även hon är aktiv på Tiktok. I en Tiktok från augusti tillsammans med Liam visar de upp sina outfits på kvällen, varpå Liam säger ”nicely covered up… for once” när Kate visar sin outfit.

Fansen reagerade på uttalandet och några av kommentarerna på videon är ”??? varför sa han det” och ”Girl blinka två gånger om du är i fara”. Några dagar senare försvarade Kate Cassidy det Liam sagt och menade att hon ville att Liam skulle säga det.

Det som talar högst just nu är Liam Paynes tystnad. Han har inte bemött anklagelserna som riktats mot honom. Samtidigt avslöjar The Sun att artistens andra album har stoppats, eftersom att ”det är jobbigt för Liam just nu”.

liam2
Liam Payne på Niall Horans konsert i oktober 2024. Bildkälla: Liam Paynes snapchat