Att ha ett dåligt jobb är värre för din mentala hälsa än att vara arbetslös

Är det alltid en plåga att släpa dig iväg till jobbet och längtar du varje dag att få komma hem igen innan arbetsdagen ens börjat? Då kan du till och med må bättre om du skulle vara arbetslös.

Vi spenderar typ all vår vakna tid på jobbet, så det krävs inte ett geni för att förstå att det är viktigt att trivas med sitt arbete och sina kollegor för att kunna må bra. En ny studie visar faktiskt att det är värre för din hälsa och välmående att ha ett dåligt jobb än att inte ha något jobb alls.

Studien, som publicerats i Occupational and Environmental Medicine, definierar ett dåligt jobb som ett som är tråkigt, under en persons kunskapsnivå eller ostabilt.

– De deltagare som fick optimala jobb efter en arbetslöshet visade en signifikant förbättring i deras mentala hälsa jämfört med de deltagare som fortfarande var arbetslösa. Men de deltagare som fick dåliga jobb efter en arbetslöshet visade en signifikant försämring i deras mentala hälsa jämfört med de deltagare som var arbetslösa, säger studiens författare Peter Butterworth till Mashable.

Under studien rankade man jobb baserat på deras psykosociala element, exempelvis hur de främjar kontroll, frihet och variation. Studiens resultat visade att den psykosociala kvaliteten på ens arbete avgör hur lycklig och välmående en anställd är.

Har du ett jobb som kanske inte gör dig så lycklig som det borde? Här är fyra tecken på att du borde byta karriär.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Att ha ett dåligt jobb är värre för din mentala hälsa än att vara arbetslös
NÄSTA Det här enkla beauty-hacket får ditt smink att hålla så mycket längre