in

7 frågor och svar om menstrosa – och produkterna som är bäst i test

Menstrosa bäst i test
Bildkälla: Libresse

ANNONS FÖR LIBRESSE. Hur länge kan man använda menstrosor och går det att bada med dem? Vi reder ut några frågetecken kring mensskyddet, och tipsar om några som är bäst i test! Mer

koplankar

Sugen på att byta ut tamponger, menskopp och bindor mot menstrosor? Eller vill du kanske ha en variation på skydden under mensen? Är du nyfiken på hur menstrosor fungerar, och om även du med riklig mens kan använda trosorna? Vi reder ut några frågetecken kring mensskyddet, som blir mer och mer populärt för varje dag som går, och längre ner i artikeln hittar du några produkter från Libresse som är bäst i test just nu.

1. Hur fungerar menstrosa?

Menstrosor fungerar som ett skydd under mensen och ersätter tamponger, bindor och menskopp. Trosorna absorberar mensblodet, samtidigt som de motverkar dålig lukt.

2. Hur länge kan man använda menstrosor?

Olika menstrosor går att använda olika länge, men för de flesta gäller mellan åtta och tolv timmar. Därefter sköljer man av dem, tvättar dem och sedan är de bara att använda igen. Det här är alltså något för dig som vill välja ett hållbart alternativ.

3. Hur många gånger kan man tvätta sina menstrosor?

Trosorna bör tvättas efter varje användning, men hur många tvättar klarar menstrosorna? Det brukar stå på förpackningen, men minst femtio tvättar är vanligt.

4. Kan man använda trosorna om man har riklig mens?

Menstrosorna som finns i butikerna har olika absorptionsförmåga vilket innebär att olika modeller absorberar olika mycket vätska. Om du har riklig mens vill du ha ett par med hög eller mycket hög absorptionsförmåga. Du ska inte behöva komplettera med tampong, binda eller menskopp!

5. Går de att använda både på dagen och natten?

Ja! Med tanke på att de flesta menstrosorna går att använda minst åtta timmar är de inga problem att använda på natten. Det finns massvis med olika modeller vilket gör att trosorna också passar bra att använda dagtid – välj de som fyller just den funktionen du letar efter. Vill du ha hög midja, hipstertrosor eller brazilianmodell?

6. Vilken storlek ska man ha?

Läs noga i produktbeskrivningen, men oftast rekommenderas din vanliga trosstorlek. En sak som kan vara bra att veta är att en del menstrosor kan kännas tajta till en början, för att sedan formas efter din kropp.

7. Kan man bada med menstrosor?

Under mensen är vi många som badar med tampong i, men hur funkar det med menstrosor egentligen? Det finns faktiskt de menstrosor som funkar att bada med, medan vissa suger åt sig alldeles för mycket vatten. Förhoppningsvis kommer vi få se mer av badvänliga menstrosor framöver!

Menstrosorna som är bäst i test – 8 köp att klicka hem direkt

Blir du sugen på att testa det populära mensskyddet? Vi listar några produkter från Libresse som är bäst i test – i många olika färger, modeller och som passar för både lite, mittemellan och riklig blödning. Allt för att du ska hitta något som passar just dig! Med rabattkoden TryME20 får du 20 procent på ett köp i Libresses webshop

1. Mjuka trosor i brazilianmodell

Ett par lila, mjuka menstrosor i brazilianmodell, tillverkad av andningsbar ekologisk bomull. Skyddet håller upp till 12 timmar och trosorna finns i tre varianter beroende på hur kraftigt skydd du behöver. Just den här modellen finns även i svart och alpin frost.

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosa bad

Klicka här för att komma till produkten.

2. Svarta hipstertrosor i bomull

Mjuka, andningsbara menstrosor i hipstermodell, tillverkade av ekologisk bomull. Skyddet håller i upp till 12 timmar, och modellen finns även i alpin frost och lavendellila. Även den här trosan finns i tre varianter beroende på om du har riklig, mittemellan eller lite mens. 

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosa bäst i test

Klicka här för att komma till menstrosorna.

3. Gröna trosor i hipstermodell

Samma modell som ovan, men i grön färg. Även dessa bomullstrosor finns i tre varianter beroende på hur kraftigt skydd du behöver. 

Här kan du läsa mer om produkten.

Billiga menstrosor

Klicka här för att komma till produkten.

4. Svarta menstrosor med hög midja

Föredrar du menstrosor med hög midja? Då är den här modellen något för dig! De här svarta trosorna finns i tre varianter – för rikligt flöde, mittemellan flöde och för de dagar då du har lite mindre mens. Oavsett vilken du väljer skyddar trosorna upp till 12 timmar, och modellen finns även i rosa och blå färg.

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosa barn

Klicka här för att komma till produkten.

5. Rosa trosor med hög midja

Samma modell som ovan men i en fin rosa färg, och som även den finns i tre varianter beroende på hur rikligt flöde du har. 

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosa bad

Klicka här för att komma till produkten.

6. Menstrosor med prickar

Svarta menstrosor med fina prickar i spets på sidorna, som ger skydd i upp till tolv timmar. Modellen finns även i burgundy och djupblå, och i tre varianter beroende på hur kraftigt skydd du behöver.

Här kan du läsa mer om produkten

Menstrosa bäst i test

Klicka här för att komma till trosorna.

7. Svarta trosor med multifluid-funktion

De här trosorna ser ut som helt vanliga trosor, men de kan absorbera både flytningar och blod – och funkar lika bra för dagar med riklig mens som för de dagar då du inte blöder lika mycket. 

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosor

Klicka här för att komma till produkten.

8. Menstrosor i flerpack

Har du testat menstrosor förut och vet med säkerhet att du gillar dem? Då är det både ekonomiskt och smart att investera i ett flerpack. Den här svarta hipstertrosan i bomull är ett säkert kort, och ett flerpack innehåller tre stycken. Precis som med andra menstrosor från Libresse kan du välja hur kraftigt skydd du vill att trosorna ska ge.

Här kan du läsa mer om produkten.

Menstrosa flerpack

Klicka här för att komma direkt till produkten