in

Reatips och schyssta fynd

las chatten
Reatips och schyssta fynd

Läs chatten om mode, shopping och bästa reatipsen! Vad är det 50% på idag och funkar fortfarande de hjärtformade solglasögonen? Mer

las chatten
7d5msh55z6zjejqac2lvli1rjaecitf

Favoritbutiken i GBG och ska man verkligen fynda småblommiga klänningar?
Läs chatten med Ebba von Sydow om sommarens bästa rea:

Moderator: Hej Allihop! Ebba sitter redo att svara på alla era frågor om REA och shopping! Hon är riktigt peppad, så nu kör vi! /Moderator-Linnea
Sanne: Tja Ebba ! Jag ska till Sthlm i morgon och kolla på rean. Vilka affärer får jag absolut inte missa ?
Ebba: Hallå, kul med reachatt! Idag drog MrsH igång 50% på HEAL butiken, missa inte det. Jag kom precis därifrån med en fullpackad påse – men lite finns kvar…
Linn: Hallå Hallå! Jag ska till Stockholm nu i helgen. Jag har inte mycket tid på rean så min fråga är vilka affärer ska jag prioritera?! Puss o kraam
Ebba: Hej, prioritera Filippa K som har 40% på många bra basplagg, MrsH som har 50% på rubbet och Weekday vid Hötorget som har 50% på väldigt mycket svenska designerplagg.
Sandy: Var kommer skärpen på bilden ifrån? (röda och vita)
Ebba: Smala lackskärpen som jag har över min Acne-klänning kommer från H&M, 98 kr styck! Gillar att dra på två samtidigt…
sara: Hej! Va är de man ska sattsa på att få med hem från rea turen?
Ebba: Basplagg – och TÄNK HÖST!
Lotta: Jag vill ha en ny handväska i prisklassen 5000:-. Vad ska man satsa på som håller
Ebba: Anya Hindmarch som finns på MrsH är bra kvalitet och klassiska modeller som håller, finns en del kvar på 50% om du skyndar dig… Annars har Mulberry en del rea, men kommer nog att sätta ner till 50% om någon dryg vecka.
klara: hej hej, kan du tipsa om lite fina prylar till hemmet? några speciella märken eller affärer som du gillar kanske?
Ebba: Jag är ganska nyfrälst hemmapryl-shoppar, men i Stockholm gillar jag Asplund, Norrgavel, Svenskt Tenn och Nordiska galleriet och utöver det second hand. Mycket hemma hos mig är gamla grejer jag fått (som annars skulle slängas…)!
Karin: Hej! Jag har tyvärr inte möjlighet att åka upp till Stockholm förrän den 7 juli… tror det finns något kvar då eller bara skräp?? kram!
Ebba: Nej, verkligen INTE! Då ska du gå till Domain på NK och Nathalie Schuterman, då har de ordentlig rea…
Nathalie: Var är den bästa stället att rea fynda basplagg?
Ebba: Filippa K och Acne, tycker jag.
Amanda: Hej Ebba! Jag försökte ringa dej på Hallå P3 men kom inte fram för att det var för fullt så därför tänkte jag att jag kanske skulle kunna fråga frågan här. I vilka affärer kan man hitta kläder med inspiration från Eva Longoria, Angelina Jolie eller Nicole Richie. Och vad ska man då leta efter? Kram Amanda
Ebba: Kolla in Asos.com om du är sugen på kändiskopior!
Johanna: hej Ebba. jag ska snart till Göteborg på stor shopping. kan du ge några tips på bra affärer. vore kul att ha lite koll:)
Ebba: Strosa på Magasinsgatan, där finns en galleria med Acne och Velour som jag gillar. Runt hörnet vid Grönsakstorget ligger Mouche som har Marc Jacobs, Ash, Sonia Rykiel och Dagmar. H&M på Avenyn är också bra, de har ofta det som är slut på andra H&M…
Josefin: Vad ger jag till min extremt modeintresserade pojkvän? Som även håller i höst? Han är inne på den engelska preppylooken…
Ebba: Oj, svårt att köpa till extremt modeintresserade pojkvänner. En härlig kashmirtröja i smal modell, kanske en svart. Det är ett säkert kort!
märtha: Hej kan du tipsa mig om någon bra affär i helsingborg om du vet någon? Och din favorit butik i stockholm ?kram!
Ebba: Spirit, Cikus och Cottonfield ska du inte missa i Helsingborg!
Sara: Hej! Fungerar skinnjackan i bokermodell även i höst? Hur matchas den bäst? Jag letar också efter en svart välsitande kavaj, vilka märken/kedjor rekomenderar du för det?
Ebba: Ja, skinnjackan håller även i höst. Jag är själv sugen på en ny! I höst har jag den till svarta smala byxor, lite lager på lager-feeling med en längre topp som sticker ner under. Välsittande kavaj – kolla in Carin Wester eller H&M.
Rebecca .: Vilka är dom bästa affärerna att köpa rea plagg på? 🙂
Ebba: Skippa kedjorna som Zara och H&M, satsa istället på att leta efter de lite bättre/syrare grejerna du verkligen kan använda om och om igen.
Sophia: Rea rea, bra men mycket säljs ändå i vårens tecken. Vilka färger tycker du man ska satsa på framöver?
Ebba: Själv har jag nästan bara köpt följande färger på rean: svart, mullvad, grått, kornblått och marinblått! Alla känns rätt i höst.
Sofie: hej ebba ! jag sååg att du skrev att man skulle satsa på basplagg och tänka höst nu på rean ? vad blir trendigt i höst ? (:
Ebba: Mycket fokus på byxor, vida, smala, glansiga, dressade, herrbyxor… Kavajen är fortfarande het, kolla efter den på rean!
Johanna: kan du ge några tips på bra affärer i Göteborg…ska dit snart och shoppa!
Ebba: Hej, svarade på det nyss – hoppas att du httar svaret nedanför?
Emma: Är det helt ute att ha hängsleshorts?
Ebba: Ja, det skulle jag inte ha just nu!
Mia: Kommer blommor hålla i sig i höst? Till exempel en svart/mörk kjol med blommor och svarta strumpbyxor?
Ebba: Inte så mycket blommor i höst, nej. Men mönstrade plagg går absolut att ”höstifieras” med hjälp av svarta, täta strumpbyxor i höst!
märtha: heej ebba ! Vilka onlinesidor nätshoppar du mest på?`kram
Ebba: Älskar Netaporter.com, önskar att man hade plånbok för att shoppa där oftare… Yoox.com är bra för fynd, Hm.se likaså. Strawberrynet.com är bra om du vill beställa mer av skönhetsprodukter du vet att du gillar. Ae.com är min favorit för linnen, från Shopbop.com har jag beställt Juicyset.
Elin S M: Kommer ni ha fler shoppingkvällar med Veckorevyn? Missade senast, vilket kändes väldigt tråkigt!
Ebba: JA, absolut! Håll koll i min blogg, så missar du inte dem i höst!
Maria: hur mycket shoppar du för i måanden?
Ebba: Ibland ingenting – reamånaderna (januari och juni – juli) köper jag nästan halva min årsgarderob!
Ellinor: Hejsan Ebba 🙂 Älskar din blogg, läser den varje dag! En viktig fråga, vad är det för underkläder som gäller nu? Vad ska man satsa på om man vill överaska pojkvännen där hemma?
Ebba: Jag håller mig till mitt favoritmärke Calvin Klein, tycker alltid att det är fint med färg, rosa och orange och turkos tex! Modeller gillar jag rätt basic, inte direkt Agent provocateur-typen. 😉
Elin S M: Kommer man se dig i härliga och inspirerande outfits under tennisveckan i Båstad?
Ebba: Haha, tack – vad snäll du är! Jo, kanske dyker jag upp i Båstad torsdag – fredag, får se. Men det är alltid kul.
Mirr: Hej Ebba! Vilka byxor är det som gäller i höst? Är jeans inne? Vilka nyanser?
Ebba: Överhuvudtaget mer byxor än jeans, på höstvisningarna var det verkligen byxfokus. Vida kostymbyxor, dressade ”maskulina” byxor, lite smokingstil. Väldigt powerwoman!
Sophia: Ska beställa en del grejer från USA nu då min älskade syssling kommer över därifrån–vad ska jag inte missa? Har bla kollat på Philosophys hemsida(gillar deras dofter)–några nya tips kanske?
Ebba: Åh, vad härligt! Kiehls härliga Creme de orps som är mkt billigare där, nagellack från Poi och Philosphys parfym Amazing Grace eller Pure Grace.
Johanna: hej!vad ska man välja att köpa om man vill vara lite rockig i sommar?
Ebba: Smutsiga Converse!
Mary: kan man lyssna på gamla pratare i hallå på sr.se?
Ebba: Ja, mitt program ligger kvar i 30 dagar – du kan höra det när du vill! Hur många gånger du vill… 😉
Mary: Hej Ebba, jag har redan en Mulberry Bayswater, vilken annan väska rekomenderar du attt köpa på rean? Tack på förhand, Mary
Ebba: Beror på vilken färg du har? Har du en brun Bayswater, leta efter en snygg svart skinnväska, Hope har en ursnygg.
Mary: Vad tycker du om vit kajal?
Ebba: Aldrig fattat grejen, kanske fint på Gemma Ward – men vad är inte det?!
kerstin nordgre: Hej har köpt ett par snygga svarta byxor med vida ben, kommer dom att vara moderna även i höst?
Ebba: Ja, GRATTIS!
Terese Alvén: Var det smart att köpa en omlottklänning från Anna Holtblad för halva priset (ord. pris 2200) med höstkänsla?
Ebba: Omlottmodellen är inget jag skulle satsa på just nu, hellre en T-shirtmodell på klänning, eller en mer klassisk LBD.
Sophia: Tack för massa braiga tips Ebba, ha en underbar helg och sommar!
Ebba: Sophia, tack detsamma! Åker till Mallorca nästa fredag, jag läängtar…
Ditt namn:: Vad skulle du kalla din stil? är det preppy eller klassiskt eller vad? om man ser till helheten och hur du oftast ser ut?
Ebba: Beror på humör, vissa dagar vill jag bara vara preppy, andra dagar superfashion – andra dagar färgglad à la Gossip girl. Klär mig också efter min kropp, vissa saker VET jag att jag bara inte kan ha.
anneli: hej ebba ! jag undrar vert jag kan fynda bästa blommmöstrade kläderna nu på rean ? (:
Ebba: Finns ju massvis med fina på Zara, spring dit!
Ditt namn:: Hej Ebba! Tack för en bra timma i Hallå P3! Har du tips på några svarta , snygga byxor?! Smala ska de vara! Kram Maria
Ebba: Ja, köpte precis ett par underbara på Filippa K. Hade dem igår och fick många komplimanger! Hoppas att de håller färgen bara…
Elin S M: Vilka nätbutiker har bra rea?
Ebba: Tyvärr inte så många, men Acne och Hope har rea i sina webbshoppar. Guldstjärna till dem.
Anna: Kommer det en uppföljare på Ebbas Stil? Längtar efter en!
Ebba: Jag med… Måste bara få några veckors ledigt när jag bara kan jobba med den, och de verkar aldrig finnas. Suck!
Ditt namn:: Vad ska man ha på sig om man vill få en preppy look?
Ebba: Maxiskjortan, som jag tipsade om i min torsdagssida i Expressen igår. Finns fina på Lexington, Boomerang och H&M just nu. Blårandiga eller vita, jättefint över smala mörka jeans, kanske med en liten kavaj över på kvällen.
Milla: Vad för jeans skall jag investera i nu på rean?
Ebba: Mörka och smala.
Ditt namn:: Är ute efter en snygg jeansjacka! Tips?!
Ebba: Önskar att någon kunde tipsa mig – många letar efter detta just nu och det verkar inte finnas i hela stan.
Kathy: Ska du satsa på läderskor med öppen häl och tå i höst? Jag tycker det ser konstigt ut…
Ebba: Ja, provade faktiskt ett par på Hope igår. Lite konstigt känns det men ändå snyggt. Man ska aldrig säga aldrig.
Emma: hmmm
Ebba: Hmm?! 😀
Mary: Vad har du för drömmar?
Ebba: Många och stora…
Anna: Vad skall jag kombinera mina gladiatorsandaler med nu på sommaren?
Ebba: De är snyggast till kort T-shirtklänning tycker jag, lite slapp Sienna Miller-stil. Funkar också med korta shorts, linne och kavaj à la Ashley Olsen. Men de kräver rätt smala, bruna ben…
Kathy: Hur höga är höga klackar? Kommer den klumpiga skon vara trendig i höst också?
Ebba: Ja, om du menar att platå och rejäl klack är ”klumpigt”. Men det syns också mycket höag tunna klackar, dvs stiletter, i höst.
Johanna: Hej Ebba! kommer chinos funka i höst?
Ebba: Beige chinos – nej. Mörkblå eller svarta funkar en bra bit in på sensommaren.
Ditt namn:: Kan man ha lacoste pike i sommar?
Ebba: Hm, jag kommer inte ha det…
Antonia: Jag vill hitta ett par snygga chinos, beige & gärna under tusenlappen. Vart gör jag det? Tack för en bra blogg 🙂
Ebba: Håll koll på H&M, det kommer in med jämna mellanrum men de tar snabbt slut i stl 36 och 38.
katarina: vilka nyckelplagg ska jag satsta på att hitta på rean, som håller även i höst?
Ebba: 1. Kavajen, herrstuk och gärna svart. 2. Kjol i svart eller mörkblått med lite vidd och mellanhög midja. 3. Snygga raka svarta byxor.
Linda: Jag såg en snygg svart lång tunn cashmerekofta på MrsH på lunchen idag. Ja eller nej?
Ebba: Haha, DEN höll jag ju i hur länge som helst! Men den blev en blå istället… Fin, köp säger jag.
Martin: Vad tycker du att killarna ska ha på fötterna i höst?
Ebba: Svåra sneakers från Tokyo funkar för mig!
Lina: Jag är i Oslo just nu, har du någon aning om de finns några bra shopping ställen här?
Ebba: Själv har jag dålig koll på Oslo som shoppingstad men har hört att det ska vara bra, är väldigt nyfiken på att sticka dit.
Emma: hehe tänk att det finns folk som behöver hjälp med vad dem ska ha på sig…
Ebba: Emma – jo, kanske på ett sätt. Men jag kan också förstå att folk vill ha tips, eftersom många helt enkelt inte hinner vara modenördar halva dagarna.
josefin: Hur ser höstens siluett ut?
Ebba: Mycket axlar! Kanske dyker ett par axelvaddar snart upp i garderoben? Maskulin och ganska stramt är en tydlig trend på många viktiga visningar.
Ditt namn:: Var kan ja hitta en perfekt kashmir kofta? Om man inte bor i en storstad?
Ebba: Vince som finns på exempelvis Shopbop.com är underbara men dyra. H&M har precis tagit in en ny kollektion med mycket siden och andra fina material, där finns prisvärda snygga koftor. Jag ska själv dit efter jobbet och spana…
amanda: tips på en bra allväders jacka som funkar i de mesta väder men ändå ser snygg och välklädd ut?
Ebba: En snygg parkas i grönt, blått eller svart. Ganska tight med huva och mycket fina fickor.
frida: Vilka färger gäller i höst
Ebba: Mycket juvelfärger, tänk höstlöv. Kornblått lever kvar, så spana efter det på rean. Vi kommer också att se mycket sammet och krossad sammet i vinrött, grått, orange… Knallrosa kommer också som färgklick, H&M får in fina kappor och jackor i detta.
Ditt namn:: Köpte ett par superfina beiga chinos på Sisters men vill nu gärna ha ett par mörka. Har du sett ngra snygga mörkblå eller svarta?!
Ebba: Ja, på Urban outfitters igår! Whyred har också fina mörkblå, de är på rea nu.
Heidi: Hej Ebba! är wrapklänning ngt att satsa på ännu i höst?
Ebba: Nej, jag skulle inte lägga så mycket pengar på en wrap i nuläget.
Ditt namn:: Hej Ebba! Jag vill inhandla ngonting till hösten som både funkar till fest och vardags. Har du några tipps?
Ebba: En härlig kjol med vidd med fint band i midjan, Funkar både till vardags med en kort kofta (lite preppysnyggt) och till party med en ballerina-ringad svart topp.
Sansa: Hej Ebba! Jag vill bara säga att du alltid klär dig i såå himla snygga outfits=) önskade att man hade så bra fantasi som du=) ha en fortsatt trevlig sommar! kram
Ebba: Tack, vad snäll du är! Ibland får jag skit för att jag har så mycket basplagg, men jag gillar att mixa!
frida: Om jag ska satsa på en klassisk design väska, vilken?
Ebba: En Mulberry Bayswater är garanterat något som håller, men kanske inte tillräckligt nytt och kul? Botkier och Rika är andra märken som gör bra läderväskor. Överhuvudtaget känns det som att blaffiga ”it”-väskor är rätt passé.
Ditt namn:: Vad ska man ha för handväska i höst? Kan man hitta nån billig på rean nu?
Ebba: Ja, absolut! Handväska är perfekt att shoppa på rean, jag köpte en Anya Hindmarch i brunt läder idag, ganska clean och enkel och bra kvalitet. 50% – hurra!
Kathy: Hur undviker man felköp på rean och Vad är det sämsta reafyndet du gjort?
Ebba: Usch, många… Vilket jag insåg när jag städade min garderob igår. Kanske en gråblå kofta från Chloé som är alldeles sticksig och konstig, ser ut som den är utinpåvänd och så har den stora hål fram. Så ful!
frida: Det bästa modeköpet till min extemt modetokiga pojvän?
Ebba: En tröja, tvärrandig eller enfärgad. Satsa på skön kvalitet, ull eller kashmir.
Emmaklema: Vad är det för sorts skor som gäller i höst?
Ebba: Skyhöga klackar ytterligare en säsong – en annan trend är hål på tån, för de som vågar.
Ditt namn:: Tips på fina undisar på rea:n tack 🙂
Ebba: Kolla in NK om du bor i Sthlm eller Gbg, var också på Twilfit igår, de hade jättebra rea.
Pär: Hej Ebba Beundrar din sakkunnighet och ditt bidrag till det kvinnliga modet. Men jag undrar om du skulle kunna lista något/några manliga favoritplagg inför kommande modesäsong?
Ebba: Tack för din fråga, det ska jag verkligen göra, blir lite långt att ta med här. Kör en topp 10 här på Veckorevyn.com i helgen.
anna: hej ebba! vad hette din önskelåt i hallå p3 igår? och med vilka?
Ebba: Låten heter Vapour Trail och bandet heter Ride. SÅ BRA.
Ditt namn:: Vad ska jag satsa på för väska i höst?!
Ebba: Skippa glada färger, satsa på brunt, grått eller svart. Undvik mycket blingbling och kedjor, satsa på en mer simpel och snygg modell. Gärna långt axelband (och kort).
Team Ebba: ebba, bara en liten åsikt och ingen fråga… jag tycker du skall visa fler personliga bilder i bloggen.. och då menar jag inte på vad du äter eller hur himlen ser ut där du är utan snarare olika slags ögonblicksbilder som du kört på ibland. till exempel, en kik i din väska, plånbok, ditt skrivbord, ditt badrumsskåp, garderob, skohylla, smyckesskrin osv. outfitsbilder är ju det absolut bästa men när du inte orkar med det så vet du vad jag vill se. tack för bästa bloggen!
Ebba: Ja, det aknske jag ska bli bättre på. Tack för din feedback.
Miia: Hej Ebba! Jag vill så gärna ha en svart skinnjacka o ett par vita converse till hösten… Vad tror du om det, är det nån idé att investera i det?
Ebba: Svary skinnjacka, absolut. Kommer många snygga i höst, bland annat från Vila och Vero Moda, H&M också. Vita Converse är bra i sommar men funkar inte riktigt i höstrusket.
Linnea: Jag ska på bröllop i augusti och jag vill ha klänning på mig. Vilken modell ska jag satsa på?
Ebba: Härligt med wedding! Beror på dresscode, är det kavaj kan du ha något du trivs i – det innebär att det är ganska fritt, jag skulle valt en söt sommarklänning, eller kanske chockat med en knallrosa sak!
Agnes: Hej, om man bara ska køpa ettlite dyrare plagg på rean som håller i høst, vad ska man køpa då?
Ebba: Hittar du en läderväska du gillar, slå till! En svart kashmirkofta, en riktigt bra baskjol eller en kavaj.
Anna: Hej! Visst har du en svart ganska stor Marc Jacobs-väska? Vilken är det och finns den att köpa fortfarande?
Ebba: Den är svart och mörkblå, farligt stor, jag kommer att bli sned av allt jag kånkar runt i den… Finns inte att köpa längre tyvärr. Köpte min i Miami.
Emma: men ärligt meningen är ändå att man ska ha på sig det man känner sig bekväm och snygg i.
Ebba: Ja, visst är det så.
Emma: har velat ha dem guldiga Chloe skorna med swaroski kristall-rosett på men dem e finns väll inte o få tag på längre om inte på e.bay väll
Ebba: Åh, de är underbara, jag håller med… Nej, då får du leta på Ebay, ett annat tips är Yoox.com.
Moderator: Nu är det bara några minuter kvar – skicka in era sista frågor till Ebba nu! /Moderator-Linnea
Julia: Hejsan Ebba! Först och främst tack för en Jätte bra blogg. Och nu till frågan. Hur hittar man sin egen stil och vart kan man hitta inspiration för den? Kram Julia
Ebba: Julia, svår fråga – lita på din magkänsla, klä dig i det som framhäver dina bästa sidor och bläddra i tidningar och surfa runt här på Veckorevyn.com för inspiration!
Mary: Vad ska du köpa på rean? vad rekomenderar du på rean i år?
Ebba: Hu, snart INGET mer… Iaf inte efter dagens tur på MrsH. Hjälp!
Hanna: Jag har letat som en galning efter ett par Beigea chinos. Men alla jag har testa har varit för stora. Jag har storlek 24/25 i jeans men när jag testar chinos stämmer inte storlekarna. Snälla hjälp mig att hitta ett bar chinos som kan passa mig med! Tack för en bra hemsida 🙂
Ebba: Tack själv för att du läser Veckorevyn.com, jag rekommenderar H&M, vet att de även tar in 34, det kanske funkar för dig? Lycka till.
WILLE_GVD: de va skönt att jobba med din röst i öreonen i en hel timme tack för de:D
Ebba: Tack själv, jag ska sommarprata i Göteborgsradio om två veckor, missa inte det!
Monica: Kort fråga: Juicy Couture-set, vad är bäst, velour eller terry? Hls Monica
Ebba: Velour, håller längre.
Frida: Vilken färg tycker du är snyggast just nu? 🙂
Ebba: Mörkblått…
NADJA: har redan skrivit 2 frågor men får visst inte svar på dom.. trist
Ebba: Nej, försöker svara på så många jag hinner! Ska köra på lite till, håll ut!
Anna: Håller helt med Sansa – sååå snygga kläder har du. Som klänningen du har på bilden här ovanför. Var får man tag på den eller en liknande?
Ebba: Den kommer från Acne. Tack!
lisa: hej ebba! vet du om man kan köpa balenciaga någon stans i göteborg?
Ebba: Nej, vad jag vet kan man inte det. Missa däremot inte att Victoria Arena har supersale just nu, de rear rubbet i butiken och har bla Miu Miu.
Agnes: Går det att lyssna på ditt sommarprat på nætet? Missade…
Ebba: Japp, en länk ligger i bloggen, scrolla ner så hittar du den! Jag kan lägga in den igen, vänta…
Bianca: Hej Ebba! Jag letar efter en snygg, maskulin kavaj i mörk färg, vet du vart jag kan kolla? Jag bor i Malmö. Trevlig helg!
Ebba: Agnes, här kommer länken! http://www.sr.se/webbradio/?type=broadcast&Id=1223308&BroadcastDate=&IsBlock=1
Maria L: Vilken affär tycker du är mest prisvärd/ har snyggast kläder? Topshop eller UrbanOutfitters? Jag har ett presentkort på Topshop, vet du om det finns något EXTRA fint att kolla efter där?
Ebba: Topshop tycker jag är snäppet vassare än Urban, härligt med presentkort. Skynda dit på rean, de har många fina högklackade skor just nu.
ramze: så fin du är jag hade gift mig;):D
Ebba: Haha, tack?!
titti: Ebba, om du skulle köpa en ny väska i dagarna, vilken skulle det då vara?
Ebba: Jag köpte precis en brun Anya Hindmarch, ska visa den i bloggen i eftermiddag…
malin: jag är urusel på att hitta saker jag vill ha på rean.. har du något bra tips på hur jag ska lyckas? sen vill jag bara tacka för alla dina härliga tips jag lär mig av!
Ebba: Tänk efter, vad BEHÖVER du? Bad skulle komplettera din garderob? Tänk basplagg, tänk höst, tänk bra kvalitet.
Heidi: kan man mixa mörk blått och svart? o vilken färg borde man då ha på skorna?
Ebba: Ja, det gör jag ofta. Jättefint tycker jag, svarta skor funkar bra.
Stina: Ebba, vilken skostorlek har du på dig Hope Lilly? Jag är vanligtvis en 39:a (mina Acne Pistol är 39) – vill nämligen beställa dem…/Stina
Ebba: Jag hade 39 även på dem, men de är liite stora…
Ditt namn:: Funkar mörkbrun skinnjacka i höst, hur ska man isåfall ha den?
Ebba: Japp, det funkar även i höst. Skinnjackan verkar aldrig riktigt försvinna. Fint med lite lager på lager-stil tycker jag, en lång kofta under, smala stretchjeans under det.
Nadja: Tycker du inte att det är bättre att fynda sommarkläder än att tänka på hösten. Man ska ju resa nu så vore det inte bra att hitta saker till resan, ex shorts,klänningar,linnen osv?
Ebba: Det är också bra, självklart, Men ska du lägga lite mer pengar ska du tänka höst och basplagg. Sommarklänningar superbilligt är inte heller dumt, sommaren har ju bara börjat.
Tirr: hej Ebba! Älskar verkligen din blogg & din stil 🙂 Vilket är ditt favoritmärke? Har du tips på bra sidor på nätet där man kan fynda märkeskläder på ?
Ebba: Tack, vad glad jag blir då! Favoritmärke varierar, Lanvin är lovely… Även Chloé och Proenza. Fynda märkeskläder på Yoox.com.
Ditt namn:: hur matchar jag en brun/röd och svart randig piffig kjol på bästa sätt? kram…
Ebba: Låter fint, kanske med ett grått ribbat linne och bruna lädersandaler.
Heidi: Vem är din favorit författare?
Ebba: Selma Lagerlöf, gillar också John Stenbeck väldigt mycket.
Hanna: Hej Ebba! Du ser så smärt och smal ut, hur lång är du och hur mycket väger du?
Ebba: Förra frågan – Steinbeck menar jag, gick lite fort här… Jag är 177,5 cm och det var längesen jag vägde mig – men förmodligen mer än folk tror. Mycket muskler här! 🙂
Heidi: När får vi läsa en ny bok av dig? Gillade ebbas still mycket.
Ebba: Heidi, tack! Snart, har den klar i huvudet – måste liksom bara skriva den.
Mathilda: Hej Ebba, rekommenderar du acnes högklackade skor? om ja, vilken model? Bästa Hälsningar Mathilda
Ebba: Jag gillar dem men varning för RIKTIGT höga klackar. Det bränner i fötterna efter någon timma på stan, det kan jag säga. AJ!
sara: Vad har hänt med din bok, ”Ebbas stil”? Jag har kollat efter den på adlibris och bokus men de har den inte längre. Har den slutat ges ut?
Ebba: Den är slut på förlaget – sålt slut alltså! Hur kul som helst, tycker förstås jag.
Lina: Hej Ebba, är din vikt viktig för dig?, hur mkt väger du? Jag sitter fast i att inte kunna äta eller om jag ska äta, behöver din hjälp lite här! Tacksam för svar!/Kram Lina.
Ebba: Hej Lina, det låter jobbigt för dig, jag hoppas att du kan prata med någon om dina tankar kring detta. Att äta sunt är avgörande för att funka och må bra.
hanna: hej ebba du e grymt söt! vad tycker du om att tatuera sig? vart brukar du festa?
Ebba: Förstår faktiskt inte hur man kan göra det, aldrig i livet för min egen del! Partar gör jag helst med mina bästa kompisar, bästa partykvällarna börjar med en lång, kul middag hemma i mitt kök.
Elin: bästa affären i göteborg? (förutom kedjor)
Ebba: Mouche på Östra Larmgatan har så mycket fint.
D.G: Vad bör man satsa på att köpa till rean som passar bra till höst och även till nästa år/sommar? Och vad bör man INTE satsa på att köpa? Sånt som snart inte kommer vara trendigt?!
Ebba: Kofta, snygg kjol, mörka byxor och T-shirts. Skor och handväskor, alltid lika bra. INTE KÖPA? Byxdressen och gladiatorsandalerna skulle jag inte lägga överdrivet mkt pengar på.
Heidi: Har du några tips för oss som också drömmer om att skriva en bok?
Ebba: Att ta sig tid! Det var det som gjorde att jag fick ihop ”Ebbas stil”, tog några veckor då jag bara fokuserade på det.
Heidi: Tack för alla svar, trevligt veckoslut och hälsningar från Duke University. // Kram
Ebba: Trevligt, tack själv! På söndag åker jag till Marstrand, ska bli underbart.
Emma: om du fick barn, vad skulle dem heta i sånna fall.
Ebba: Oj, det vet man ju aldrig om man ens får – så det vågar jag inte riktigt tänka på. Är inte så planerande med sånt…
Teresa: Hej, jag undrar vad man ska ha på sig om man ska gå modevisning, ska man ha på sig något speciellt?
Ebba: Svart, svart, svart! Mer uppklätt än man tror är det på visningarna, på med höga klackar och kitta dig från topp till tå.
CarolineEiLondo: Hej Vad ar ditt basta reafynd genom tiderna?
Ebba: Kanske min lädersäcvk från Gucci, hållt i snart tio år…
Camila: Har du hört talas om märket Rockport?
Ebba: Ja, men har ingen större koll på det måste jag erkänna.
therese: vilken färg blir det på chinos i höst?
Ebba: Inte lika mycket chinos i höst, absolut inte beige.
Amanda: Hejsan Ebba! Jag undrar hur länge rean pågår? Kram Amanda
Ebba: Hej Amanda, den pågår en bit in i juli, beror på hur det går med försäljningen. I slutet av juli har dock mycket höstnytt redan kommit in i de flesta butiker.
mia: Hej! Jag har köpt ebn petrolblå vippig klänning från h&m. kommer den färgen funka i höst?
Ebba: Ja, det gör den absolut. Låter fint!
E Sahlen: Hejsan Ebba. Är det mycket klassiskt som kmr till hösten. Typ skjorta, svarta stuprör, kappa stövlar. Eller fortsätter hösten i färgglatt. Jag vill gärna veta så jag inte lägger ut onödiga pengar på saker som bara håller i sommar. Tack på förhand, din blogg äger!
Ebba: Hej, ja – det är en ganska klassisk höst, iaf kommer många av de klassiska plaggen tillbaka, men matchat på nya sätt. Nu är det slutchattat för idag men TACK för alla frågor och ha en riktigt skön helg! Nu ska jag blogga…
loppan: vill du gifta dig?
Ebba: Okej, nåågra till för det här är så kul! Gifta mig? Ja, det vill jag verkligen!
loppan: Du har varit på senaste tiden såå brun! vilken brun utan sol produkt andvänder du?
Ebba: Jag använder ett från Pout just nu, ska skriva ut exakt info i bloggen.
Emma: vad äter du helst för mat, italienskt, thilänskt el. kanske libanesiskt?
Ebba: Thaimat och GI-pizza från Ciao ciao på Karlavägen. Mmm.
julia: tycker du att man kan ha en jeansjacka med lite kortare ärm nu i sommar ?
Ebba: Ja, det kan man absolut ha.
loppan: vad vill du göra i framtiden?
Ebba: Massor, wait and see!
Moderator: Tack för alla frågor ni skickade in! Vi har en fredagschatt igen nästa vecka kl.14 – håll ögonen öppna. Ha en trevlig helg! // Moderator-Linnea