in

Så drabbas Sverige av stormen Kirk

stormen kirk
Bildkälla: Unsplash

Håll i hatten! Stormen Kirk intar Sverige och en hel del regn väntas de kommande dagarna. Mer

Orkanen Kirk närmar sig Sverige, men det verkar inte bli så stora stormvindar som tidigare befarades. Anledningen är att stormen verkar tappa kraft över Europa.

– När den väl når oss är den väldigt försvagad. I princip är det ju bara ett vanligt höstlågtryck, säger Viktor Bergman, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

Det här innebär dock fortfarande en del regnnederbörd, som främst påverkar de östra landskapen i Sverige under onsdagen, torsdagen och fredagen. Även hårda vindbyar bör väntas och det finns risk för lokala översvämningar.

Så blir Stockholm drabbad av stormen Kirk

Kirk väntas komma till Sverige natten mot torsdagen. Men redan på onsdagen har Stockholm drabbats av stora mängder regn.

”Vädret kan leda både till översvämningar på olika platser och köer i trafiken, så om du har möjlighet att arbeta hemifrån kan morgondagen (onsdag reds. amn.) vara en bra dag att göra det på”, skriver Storstockholms brandförsvar på sin Facebooksida.

Under de följande dagarna kommer det att regna en hel del i landet.

– Under den här tiden kommer det, fram till fredag, att komma mycket regn. Stockholm kan få mellan 40-50 millimeter på sina håll. Mellersta norrlandskusten lokalt kan få dryga 70, sa meteorologen Johan Groth vid Storm Geo, till Expressen.