in

Här är allt vi vet om Iphone 16

Iphone 16
Iphone 15. Bildkälla: Apple

Varje höst brukar Apple presentera en sprillans ny telefon. Här är alla rykten och spekulationer om nya Iphone 16! Mer

När kommer Iphone 16 och Iphone 16 pro?

Apple brukar presentera sina nya telefoner i början på hösten varje år. Förra året lanserades nya Iphone i mitten på september, så vi gissar att vi snart kommer få veta mer om Iphone 16! Det ryktas att Apples årliga septemberlansering kommer att ske måndagen den 9 september i år.

Vilka färger kommer den nya telefonen ha?

Om ryktena stämmer kan vi räkna med en svart och en grå variant, enligt Macworld. Det spekuleras även om en vit eller silvrig färg och en roséguld. Det ryktas dessutom om en bronsfärgad variant, så vad som stämmer återstår att se.

Vilka modeller finns?

I likhet med Iphone 15 kommer det finnas fyra modeller:

  • Iphone 16
  • Iphone 16 Plus
  • Iphone 16 Pro
  • Iphone 16 Pro Max

Vilka nya funktioner kommer Iphone 16 och Iphone 16 Pro ha?

Det ryktas att den nya telefonen kommer innebära ett gäng nyheter till kameran. Både Iphone 16 och Iphone 16 Pro ska ha bättre fotograferings- och videofunktioner.

Enligt flera rykten kommer de nya modellerna att få en helt ny knapp, som Apple kallar för ”Capture Buttom”. Huvudsyftet med knappen ska vara att det blir enklare att ta bilder i liggande läge. Ett lätt tryck på knappen kommer låsa exponering och fokus, för att ett hårt tryck senare kommer ta bilden.

Iphone 16 och Iphone 16 Plus kommer stödja makrofotografering, vilket tidigare har varit exklusivt för Pro-modellerna. På dessa modeller kommer de två kamerorna sitta nedanför varandra, istället för på diagonalen som på Iphone 15.

Pris: Hur mycket kostar Iphone 16?

Ännu finns det inte några säkra uppgifter om priset för de nya telefonerna. Det finns däremot teorier om att priset för Iphone 16 Pro kan bli omkring 1 000 kronor dyrare, jämfört med den tidigare modellen. För resterande modeller förväntas priset vara ungefär det samma som Iphone 15-modellerna.

Så mycket kostade Iphone 15 vid lansering

  • Iphone 15: från 11 995 kronor
  • Iphone 15 Plus: från 13 495 kronor
  • Iphone Pro: från 14 995 kronor
  • Iphone 15 Pro Max: från 17 995 kronor

Nedan är Apples introduktionsvideo för Iphone 15 Pro.