Maten som ger dig bättre sex!

Choklad, vanilj och champagne är lyxigt gott. Dessutom kan du få uppleva extra orgasmer. Här är maten som får det att hetta till i sänghalmen!

 1. SKALDJUR

Speciellt ostron är rikt på mineraler som zink och fosfor och sägs trigga både det manliga könshormonet testosteron och öka utsöndringen av vaginalsekret – alltså göra oss tjejer våtare!

2. CHAMPAGNE

Kalla det klyschigt, men att skåla i champagne är ett av de bästa förspelen. Ännu mer erotiskt blir det om ni häller champagne på varandras nakna kroppar  – och slickar av det.

3. VILLIG MED VANILJ

Både lukten och smaken verkar upphetsande. Men vi snackar alltså INTE vaniljglass eller vaniljsocker, utan naturprodukten vaniljstång.

4. MÖRK CHOKLADFROSSA!

Mörk choklad frigör kroppens egna rusningsmedel anandamid som får oss att känna oss gladare, piggare – och kåtare!

5. SEXIG SELLERI

Innehåller substanser som liknar hormonet feronom som är kroppens egna sexuella lockbete, det ämne vi sänder ut för att attrahera potentiella sexpartners. Eftersom även tomat sägs öka lust så är en Bloody Mary den perfekta sexfixar-drinken!

6. SPARRIS

Verkar främst potenshöjande för män, men känns ju så där härligt lyxigt och kan ätas på ett mycket sexigt sätt. Tänk bara på att killens sperma ofta får en besk och … inte så god smak efter sparrisintag.

7. MUSTIG MUSKOT
Enligt undersökningar ökar muskotnöten både lusten och potensen. En halv riven nöt sägs räcka för att få fart på suget. Mer än det är direkt farligt då det kan ge både berusande och hallucigena effekter.

8. KAFFE OCH TE – BÖNA OCH BE

Koffein som finns i kaffe men också i te innehåller ämnet dopamin, gör att vi känner glädje och lust. Undersökningar har visat att par som dricker en halv till en (mer behövs inte) kopp kaffe om dagen har mer sex än andra.

9. CIRKULERANDE CHILIPEPPAR

Het chili stimulerar både blodcirkulationen och nerver – vilket gör oss lite extra känsliga. Dessutom frigör det endorfiner, som ger ett härligt lyckorus.

10. L-ARGININ – VIKTIGARE ÄN ALLT!

Det mest avgörande för erektionen hos både kvinnor och män (jodå, vi kvinnor har också erektion) är aminosyran L-arginin. Brist på den är den mest sannolika orsaken till minskad sexlust. L-arginin finns i bland annat frön, nötter, kött och fisk.

VAR FÖRSIKTIG MED

Bönor, örter, linser, vitlök innehåller L-arginin och verkar därför lustförhöjande, MEN de gör dig också svullen och gasfylld – vilket inte direkt får de flesta tjejer att känna sig redo för en omgång. Så tänk på att inte överdosera!

TÄNK PÅ HUR DU ÄTER

Tänk på att det viktigaste faktiskt inte är VAD ni äter, utan HUR ni äter det. Tänd stearinljus, laga din älsklings favoriträtt och mata honom eller henne. Då blir till och med snabbmackisar sexiga…

Annons