in

Flera personer larmar om ny Iphone-bugg

iphone
Bildkälla: Unsplash

Funderar du på att uppdatera din Iphone till nya iOS 17.6.1? Läs det här först! Mer

I en tjejgrupp på Facebook rapporterar flera Iphone-användare att de fått problem efter att ha uppdaterat mobilen till iOS 17.6.1. Några skriver att mobilnätet och Face ID inte funkar, samt att touchen har börjat hänga sig. En person berättar även om att batteriet blivit konstigt efter uppdateringen och att mobilen stänger av sig vid endast 50-60 procent. 

En person säger att hon har köpt en ny telefon efter att det stod att sim-kortet var fel eller inte fanns, vilket hon nu är irriterad över om det bara handlade om en bugg i uppdateringen. 

Problemet ska främst gälla de som har iPhone 11, 12 och 13, inklusive Pro och Pro Max-modellerna, men de finns också de med nyare modeller som skriver att uppdateringen skapat problem för dem. Det finns också användare som skriver att de inte har fått några problem alls efter iOS 17.6.1 och att mobilen fungerar som vanligt.

Apple rekommenderar att uppdatera

Apple säger själva att de inte känner till den här specifika buggen. Men i ett mejl till Veckorevyn skriver företaget att de rekommenderar att uppdatera telefonen kontinuerligt. Detta för att hålla mobilen säker och se till att den fungerar på bästa sätt. VeckoRevyn har frågat om det kan vara så att det finns en bugg utan att Apple känner till den och om de ändå rekommenderar att man uppdaterar telefonen trots att vissa användare upplever problem. De har inte återkommit med svar.

Har du fått liknande problem? Kontakta då Apple Support så att de kan ta reda på om det rör sig om en bugg eller inte.