in

Videon visar hur Diddy misshandlar Cassie – känsliga tittare varnas

diddy
Bildkälla: Diddys instagram samt rubriker från CNN och Expressen.

Det pågår flera rättsprocesser mot artisten Sean ”Diddy” Combs, och i en video syns det hur han utdelar slag och sparkar mot exflickvännen Cassie Ventura. Det han tidigare kallat för ”skandalösa lögner” är nu sant.

– Mitt beteende är oförlåtligt, säger han i ett klipp på Instagram. Mer

Just nu pågår flera rättsprocesser mot artisten Sean ”Diddy” Combs. Flera kvinnor har anklagat honom för sexuella övergrepp, och i november förra året trädde Diddys exflickvän Cassandra ”Cassie” Ventura fram och anklagade rapparen för våldtäkt, misshandel och övergrepp. Under deras 13 år långa förhållande ska han ha misshandlat henne, tvingat henna ha sex med manliga prostituerade medan han filmade, lurat i henne droger och förgripit sig på henne.

I samband med att Cassie Ventura lämnade in stämningsansökan skrev hon i ett dokument till den federala distriktsdomstolen på Manhattan i New York att:

”Efter år av tystnad och mörker är jag äntligen redo att berätta min historia och höja min röst både för mig själv och andra kvinnor som utsätts för våld och övergrepp i sina relationer”.

Diddy har, via sin advokat, nekat till alla anklagelser och kallat dessa för ”grundlösa och skandalösa lögner”. Men i ett videoklipp, som nyligen publicerats av CNN, syns det hur Sean Combs utdelar sparkar och slags mot exflickvännen på ett hotell i Los Angeles. I klippet, som är från en övervakningsvideo, syns det hur Diddy attackerar Cassie så att hon faller omkull, hur han sparkar henne och släpar runt henne i hotellkorridoren.

Enligt CNN ska Diddy ha betalat 50 000 dollar för videon, och hur kanalen fått tag på den är oklart.

Diddy om misshandelsvideon: ”Inga ursäkter”

Efter att ha nekat till anklagelserna har den här videosekvensen nu fått Diddy att be om ursäkt. I ett klipp på Instagram säger han att han ”var upprörd” men att han inte har några ursäkter. ”Mitt beteende på den videon är oförlåtligt. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar”, säger han.

Trots erkännandet och det inspelade materialet kan det bli svårt att använda videon som bevis i rättsprocesserna. Klippet är nämligen från den 5 mars 2016 och i Kalifornien är preskriptionstiden tre år för misshandel.

I ett inlägg på Instagram har även Cassie Venturas man, Alex Fine, kommenterat videon. ”Män som slår kvinnor är inte män”, skriver han.