"Manterrupting”, fenomenet när män på ett onödigt sätt avbryter kvinnor, har varit på tapeten de senaste veckorna, efter en incident hos Uber. Frågan är dock om det är männen som ska sluta med att avbryta, eller om det är kvinnorna som ska börja?

manterrupting” fick ny glöd efter att David Bonderman, som under en diskussion på ett styrelsemöte – rörande Ubers sexistiska kultur – drog ett dåligt skämt om hur kvinnor pratar för mycket. Ironin är slående. Och som om det inte vore nog, så avbröt han även kollegan och styrelseledamoten, Arianna Huffinton, för att få chans till detta. Osmidigare får man leta efter!

Misstaget blev droppen som fick bägaren att rinna över och ledde till Bondermans uppsägning samt spridda debatter kring ämnet. Även appen ”Woman Interrupted” som startades för några månader sedan, till hyllning för Internationella Kvinnodagen, fick ett uppsving. Där får män repetera mantrat: ”Jag ska inte avbryta kvinnor mer”

Medan de flesta har förkastat både skämtet och sättet Bonderman framförde det på (genom att ”manterrupta”), finns det åtminstone en stark förespråkare för det – och då syftar vi på avbrytningen, inte det sexistiska skämtet.

Gör samhället en tjänst – avbryt mer

Lucy Kellaway, som är skribent på the Financial Times och som driver podcasten ”Listen to Lucy”, har i diverse medier argumenterat för att ingenting positivt kommer komma ur att tvinga dessa män till att sluta med att avbryta. De kommer inte med den här taktiken att vara tysta och lyssna, utan istället bara stänga av.

Gruppdynamik

Enligt Kallaway ska alltid en kvinna (eller en man för den delen) bli avbruten om hen inte bibehåller publikens intresse och uppmärksamhet. På det här sättet skapas alltså ett intressantare forum, där det som är viktigt får komma fram och det som är oviktigt sållas bort.

Män borde helt enkelt inte sluta med att avbryta, det är kvinnor som istället borde öva upp sin förmåga att själva avbryta. Genom att göra detta och tillsammans öka frekvensen på avbrytandet gör vi enligt Kallaway samhället, och oss själva, en tjänst.

Vad tror du om den taktiken?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Här är anledningen till att du borde börja avbryta män
NÄSTA 7 bevis på att din BFF inte bara är en vanlig kompis