Den här drycken kan vara orsaken till att du är hungrig hela tiden

Bubbelvatten är hur gott som helst, men det kan också få dig att bli mer hungrig.

Att öppna en flaska med bubbelvatten och sedan känna alla bubblorna i munnen när man dricker är ändå lite härligt, visst? Men ny forskning visar att bubbelvatten kan sätta igång hungerkänslor.

En studie från Birzeit University i Palestina visar att kolsyrade drycker, inkluderat bubbelvatten, kan göra att du känner dig sugen på mat hela tiden. Orsaken är att drycken innehåller koldioxid, som blir till kolsyra när det reagerar med en vattenlösning. Ingrediensen triggar igång hormonet grelin i matsmältningssystemet, som är ansvarigt för hungerkänslan i kroppen.

Forskningen genomfördes på råttor för att se hur de reagerade på kolsyra. De fick vanligt vatten, dryck utan kolsyra, kolsyrad dryck och kolsyrad lightdryck. Forskarna studerade sedan råttornas blodsocker och kolesterol i sex månader, och kom fram till att de råttor som fick kolsyrade drycker åt mer än deras vänner som bara fick drycker utan kolsyra.

20 män i åldrarna 18-23 fick sedan en av samma fyra drycker, och de som drack bubbelvatten på morgonen efter frukost hade sex gånger mer grelin i kroppen än de män som drack stilla vatten. Vilket alltså betyder att de var betydligt mer hungriga.

Så nästa gång du dricker bubbelvatten och känner dig hungrig efteråt vet du varför.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Den här drycken kan vara orsaken till att du är hungrig hela tiden
NÄSTA VeckoRevyns topp 3 v. 20: grymma posts som alla borde ta del av