De här bilderna visar varför du verkligen borde slänga ditt gamla smink (EW!)

Att slänga iväg sitt favoritgloss eller sin älskade concealer som täcker precis allt bara för att produkten är för gammal är jobbigt – vi vet. Men de här bilderna kanske får oss alla att tänka om.

Precis som med mat har också smink ett bäst-före-datum, och även om vissa produkter håller längre än andra betyder det inte att du fortfarande borde ha kvar den där paletten som du köpte för fem år sedan (fast den var svindyr), även om alla skuggor inte är i närheten av att vara slut än.

LÄS OCKSÅ: Så länge håller ditt smink

Smink samlar på sig en massa bakterier, och Reddit-användaren Semicolon_Expected bestämde sig för att experimentera lite med sitt gamla smink för att se hur dåligt det faktiskt var, skriver Hellogiggles.

”Så, jag svabbade min gamla Revlon Colorstay på en petriskål, färgen på ena sidan och det genomskinliga på andra sida och lämnade det i tre dagar. Jag äger ingen inkubator men sommarhettan var bra nog antar jag. Det här är det som växte efter tre dagar”, skriver användaren

Ja, efter tre dagar kunde man tydligt se att det växte en massa bakterier i petriskålen. Många påpekade dock att alla bakterier inte behövde vara dåliga (särskilt inte eftersom att de kom från användaren själv), men ändå. Blä.

revlon

Bildkälla: Reddit

Användaren gjorde sedan samma test med en gammal mascara, och resultaten var lika äckliga där.

mascara

Bildkälla: Reddit

Vi kan ju inte vara de enda som vill rensa vårt smink nu?

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE De här bilderna visar varför du verkligen borde slänga ditt gamla smink (EW!)
NÄSTA Därför hatar många ljudet av sin egen röst