Om man vill att ens foundation ska se ut som en andra hud finns det en det tips och hacks att ta till. Här är några tips för att applicera foundation på bästa sätt!

Skapa glow

En ren och återfuktad hy är en bra utgångspunkt för att lägga på foundation. Men för att få den där riktigt glowiga hyn kan man också preppa sin hy med en härligt återfuktande mask. Efter att du tvättat av masken kan du massera in din dagkräm för att boosta cirkulationen och minska svullnad. Att massera ansiktet skapar också en naturlig rodnad som gör att du ser mer vaken ut.

Använd primer där det behövs

En primer jämnar ut ojämnheter i huden och gör att din foundation sitter bättre och längre. Använd en mattande primer på ställen som lätt blir glansiga under dagen, till exempel på t-zonen. Använd sedan en primer som ger lyster på höga ställen i ansiktet, som kindben, näsben och haka. Du väljer själv hur du applicerar din primer, det går bra med både fingrar eller beautyblender.

Applicera inifrån och ut

Applicera bara foundation där det verkligen behövs. Starta i mitten av ansiktet och jobba dig sedan utåt. Genom att bara använda foundation där det behövs får också din egna hy synas, vilket gör att ditt ansikte inte kommer se så ”platt” ut.

Måla inte, buffa

Oavsett om du använder en foundationborste, en beautyblender eller dina fingrar så ska du tänka på att buffa och trycka på din foundation, och inte ”måla” på den. Detta för att bygga upp täckning gradvis, det blir ett jämnare resultat och det blir inga streck.

Lyster där solen träffar

För att skapa dimension till ditt ansikte kan du använda highlighter på de ställen solen når först. Som panna, kindben, amorbågen och näsben. Highlighters i puderform kan se mer påmålade ut, så ta lite i taget för att sedan bygga på så mycket glow du vill ha. Krämiga eller flytande highlighters däremot är lätta att jobba in i huden så de kan vara att föredra om man vill ha en mer naturlig look.

Ta bort överflödig produkt

När du känner dig klar med din foundation och highlighter ska du se till att få bort överflödig produkt innan du sätter allt på plats med puder. Använd dig av blotting papers eller tryck försiktigt med dina, rena, handflator på huden. Var särskilt noga med att ta bort överflödig foundation på t-zonen, då det är ett område som naturligt kommer bli glansigt under dagen. När du känner dig klar sveper du på puder med en stor borste. Om du vill att din hy ska se extra glowig ut behöver du bara använda puder på de områden du vill ska mattas ner.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt, nyheter och tävlingar!

 

NUVARANDE 6 tips för att applicera foundation på bästa sätt
NÄSTA Gör din påsk cruelty free – håll koll på var fjädrarna kommer från