in

Bäst i test: brun utan sol (+ tips för hur du lyckas med brännan)


Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. Vi tipsar dig steg för steg hur du fuskar dig till årets första solbränna och listar brun utan sol-produkterna som är bäst i test 2019! Mer

Steg 1. Skrubba

Börja med att skrubba hela kroppen ordentligt med skrubbvante och gärna med någon peelingprodukt. Eftersom brun utan sol färgar det yttersta lagret på huden så är det viktigt att få bort smuts och döda hudceller. Skrubba med cirkulerande rörelser och se till att din kropp är helt torr efteråt.

brun utan sol tips skrubba

Produkterna som gör att du peelar rätt innan brun utan sol

1. Skrubbhandskar från Åhléns – budgetknep för att få bort döda hudceller. Läs mer och köp här.
2. Härlig body scrub från The Body Shop som exfolierar. Läs mer och köp här.
3. Peela redan i duschen! Duschkkräm från Nivea med peelingeffekt. Läs mer och köp här.

Steg 2. Återfukta

bäst i test brun utan sol

Smörj in torra partier (ofta armbågar och knän) med en fuktkräm. Brun utan sol absorberas mer på torra fläckar så var extra noggrann med att återfukta knän, armbågar och knogar innan du börjar. Låt din lotion sjunka in ordentligt.
3 x återfuktande bodylotion: budget, lyx och mellan:

1. Body milk från Kicks med doft av mandel. Läs mer och köp här.
2. Vegansk body butter från Estelle & Thild med doft av lilja. Läs mer och köp här.
3. Exklusiv hudlotion ”Twilly” från Hermès som lyxig doft efter sig. Läs mer och köp här.

Steg 3. Börja med brun utan sol på ben och fötter

tips brun utan sol vante

Börja applicera din brun utan sol på ena foten och underbenet och fortsätt sedan med låret och rumpan. Gör samma sak med det andra benet. Massera in produkten med cirkulerande rörelser och se till att du smörjer överallt. Glöm inte att smörja tårna och även mellan dem. Om du känner att du fått för mycket brun utan sol på något ställe kan du trycka en bit toapapper eller en bomullsrondell för att suga upp överskottet. Detsamma gäller för spraytan-produkter. Undvik vatten, det ger fläckar! Använd gärna en appliceringshandske för att slippa fläckar på händerna.

Handske från St. Tropez som ger dig jämnare brun utan sol-resultat. Läs mer och köp här!

Steg 4. Fortsätt med rygg, mage och armar

Nu är det smart att tvätta händerna innan du fortsätter med resten av kroppen för att undvika mörka handflator. Låt händerna torka och fortsätt sedan att smörja in mage och rygg (här kan det vara all idé att be en någon bussig person om hjälp) och applicera därefter på armar, handleder och på armarnas undersida, men vänta med händerna. Ett vanligt misstag är att ta för lite av produkten och smörja torrt vilket kan ge ett flammigt resultat. Du ska känna dig insmord.

Steg 5. Avsluta med händerna

Tvätta händerna noga och låt de torka innan du slutligen applicerar brun utan sol på dess ovansida. Detta gör du lättast med hjälp av en bomullsrondell. Har du en sprayprodukt så sprayar du mitt på handens ovansida och drar sedan ut produkten med bomullsrondellen. Har du en crèmeprodukt tar du en klick crème på rondellen och applicerar. Utgå från handryggen och dra ut produkten på fingrarna och mellan dem. Glöm inte att hålla fingrarna böjda så att du kommer åt mellan vecken på knogarna.

Steg 6. Låt torka

Låt din brun utan sol torka ordentligt innan du klär på dig och undvik att komma i kontakt med vatten. Ett tips är att inte använda sina finaste kläder eller lakan det första dygnet för att undvika fläckar.

Steg 7. Jämna ut (ska förhoppningsvis inte behövas)

Skulle du mot förmodan få ett ojämnt resultat så går överskottet att skrubba bort med en skrubbvante eller en nagelborste. Ett klassiskt husmorsknep är att skrubba med bakpulver!

Lycka till!

Letar du efter brun utan sol som är bäst i test 2019?

Slipp flammigt och orange resultat – här är produkterna du borde satsa på för att fixa snyggaste fuskbrännan inför sommaren 2019.

Bäst i test budget – under 150 kronor

billig brun utan sol 2018


1. Self-tan wipes från L’Oréal Paris. Servetterna gör det lätt att applicera och nästan omöjligt att misslyckas. Läs mer och köp här.
2. Selftanning lotion från Aco är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Produkten är dryg och ger ett naturligt resultat. Läs mer och köp här.
3. 1 hour tan från Cocoa Brown håller vad den lovar. Skummet gör det lätt att applicera produkten, den torkar snabbt och lämnar en gyllenbrun färg – helt utan orange toner. Pluspoäng för att färgen syns redan efter en timme! Läs mer och köp här.

Bäst i test mellan – under 300 kronor

brun utan sol bäst i test 2019


1. Express pro self tanning dry spray deep tan från L’oréal Paris är den perfekta produkten för nybörjaren. Sprayen fördelar sig jämnt över kroppen och går snabbt in i huden. Dessutom är det lätt att komma åt svåra partier som på ryggen. Läs mer och köp här.
2. Instant body mousse self tan från Kicks är en riktig utmanare mot svindyra produkter. Produkten ger ett naturligt resultat, är lätt att applicera och försvinner jämnt utan att lämna ett flammor på kroppen. Prisvärd! Läs mer och köp här.
3. Self tanning instant gel från Clarins är en gel som snabbt går in i huden och som (nästan!) inte luktar någonting. Lämnar ett snyggt skimmer och en trovärdig charterbränna. Läs mer och köp här.

Bäst i test lyx – upp till 600 kronor

st tropez brun utan sol bäst i test 2018


1. Illuminating tan mist body från James Read är en riktig lyxprodukt, en spray som jämnt fördelas över kroppen och som resulterar i en gyllenbrun kropp efter cirka sex timmar. Läs mer och köp här.
2. Self tan express bronzing mousse från St. Tropez är värd sitt rykte – att den är bäst i test år efter år. Den kostar, men den smakar därefter. Brännan blir femstjärnig och produkten luktar förvånansvärt lite brun utan sol. Full pott – förutom prislappen, men tro oss, det är värt det! Läs mer och köp här.
3. Tan mousse 2-3 weeks från Vita Liberata är produkten som håller i, som namnet skvallrar om, två till tre veckor. Lyxig känsla, inget fläckigt resultat – och den håller hela semestern. Läs mer och köp här.