in

Vad betyder dina finnar? Placeringen berättar det för dig!


Placeringen på dina finnar säger en hel del! Mer

Vad betyder egentligen dina finnar?
Alla kan vi ha finnar av olika anledningar. De kan vara genetiskt, hormoner eller bero på helt andra saker.

Är du den som inte har finnar så ofta, men får det då och då? Här under kan du ta reda på varför du får dem. Finnar på olika delar av ansiktet betyder ofta olika saker, vet man varför är det lättre att slippa dem.

På det gula områderna, nära hårfästet. Ofta i tinningarna eller i den övre delen av pannan kan bero på att du applicerat hårprodukter för nära hårfästet. Produkter täpper ofta igen oorerna – vilket ger finnar. Men det kan också bero på att du är och tar i håret för ofta, och kommer åt detta område.

De blåa partierna är områden man ofta får finnar om man är stressad eller går igenom puberteten.

De rosa partiet, och upp på kinderna mot örat är delar av ansiktet där man ofta petar sig i ansiktet under dagen, men lortiga händer eller med en lortig mobil.

Runt mungiporn, på det gröna partierna är område som vi ofta tar oss på. Handen åker lätt upp till munnen, vilket ger finnar. Men det kan också bero på att man äter fet eller sur mat.

Den nedre delen av ansiktet, och ner på halsen (det lila paritet) är områden man ofta får finnar på när det är dags för mensen. Någon vecka innan, under tiden och lite efter.
Vart får du oftast finnar? Själv har jag det alltid i pannan! Beror på att jag ofta är och tar mig i håret, och att jag inte tvättar mitt hår så ofta.

Ovan har jag gjort en video som hjälper dig att bli av med ”vardagsfinnarna”.