VeckoRevyns beautyexpert Moa Alfredsson aka Frankonline tipsar dig om sommarens bästa dofter - och hur du får dem att hålla länge!

Det är inte bilden som säger mer än tusen ord, nej nej, det är doften. Och hur irriterande är det inte då (efter att man glamoröst sprayat på sig ett sprut parfym) att upptäcka att doften inte håller längre än någon timme? Jag letade far and wide efter sätten att få parfymerna att hålla längre på huden och har nu äntligen hittat hacksen som fungerar!

 

  • Parfym gillar inte torr hy. För att få doften att vara längre smörj in området där du tänker spraya parfymen med någon form av fet kräm. Krämen kommer ge doften något att fästa på.

 

  • Gör inte det klassiska ”trycka handlederna mot varandra” movet. Det gör nämligen att partiklarna i parfymen förstörs och doften kommer snabbare att försvinna.

 

  • Spraya parfymen på ställen där huden är tunnare exempelvis i arm och knäveck eller handleder. Där fäster doften bäst!

 

  • Se till att förvara din parfymflaska rätt för att den ska hålla så länge som möjligt. Parfym trivs bäst på mörka plaster så ett tips kan vara att förvara den i garderoben.

 

  • Testa hårtricket! Parfym håller längre i håret än på huden. Så testa att spraya lite i svallet för en doft som vara längre. Ett annat alternativ är att spruta lite på borsten innan man borstar håret för en lite lättare doft.

 

Sommarens bästa parfymer

Vilken parfym ska du då välja inför sommaren? Här är fem härliga dofter som passar perfekt för det varmare vädret!

  1. Vem vill inte lukta friskt av blommig apelsin i sommar? Jo Malones Orange Blossom får även en regnig sommardag att kännas solig med sina varma toner av iris, näckrosor och apelsinblomma. 1160 kr, köp här!
  2. The Body Shops Kahaia är den lite mer prisvänliga parfymen som luktar dyrt. Här blandas kahaiablomma och jasmin ihop till den perfekta sommardoften inspirerad av ständerna på Bora Bora. 425 kr, köp här!
  3. Sommar och ännu mer sommar med Björk & Berries Solstice som tagit sin doftinspiration från midsommar. Friska dofter av citrus och ängsblommor blandas med mysk och trä: den perfekta kombinationen! 690 kr, köp här!
  4. Nu har äntligen Byredos omtyckta doftljus Bibliothéque blivit parfym! Fruktiga dofter så som plommon och persika blandas med varmare toner av länder och vanilj. Bästa sommardoften för dig som inte är så förtjust i de klassiska mer blommiga dofterna. 1600 kr, köp här!
  5. Masion Margielas Beach Walk aka Sun kissed salty skin är precis lika sommarstrand-ig som den låter. Fräscha citrusdofter mixas med den söta doften av kokos. Sommar på flaska! 850 kr, köp här!

 

Pssst….här kan du läsa Moas beautyblogg!

Artikeln innehåller köplänkar.

NUVARANDE Sommarens bästa parfymer (och hur du får dem att dofta lääänge!)
NÄSTA Alla är arga på Kanye West – men vad har egentligen hänt?