Därför säljer beautyprodukter alltid ”slut” på nolltid

Undrar du också hur den senaste ögonskuggspaletten eller läppglanset kan sälja slut på prick noll sekunder?

Kommer ni ihåg när Kylie Jenner först lanserade sina Lip Kits? Hemsidan för KylieCosmetics kraschade för allt tryck och produkterna sålde slut på nolltid. I typ ett halvår var de hyllade läpprodukterna nästan omöjliga att få tag på, eftersom de sålde slut så fort man fyllde på dem.

Man kan ju undra varför både Kylie och andra märken inte producerar ett megalager när man lanserar produkter som man vet kommer bli poppis. Ja, det finns ju såklart en strategi bakom. Planen är just nämligen att sälja slut på produkten.

Alex*, en anonym källa som tidigare jobbade för ett kändis-ägt beautymärke spilled the tea för Refinery29.

– Att det finns en brist på varan är en väldigt vanlig marknadsföringsstrategi i skönhetsbranschen. Denna strategi ökar inte bara det uppfattade värdet av produkten, utan hjälper också till att estimera efterfrågan hos de som producerar produkten.

Alex säger att efter första lagret av en produkt sålt slut, tog kändisen till sina sociala medier för att fira att produkten sålt så bra. Även om det inte fanns så många enheter som faktiskt hade sålts.

– Bara 3000 enheter fanns i lager vid tiden av lanseringen, fast märkets grundare hade nämt att det varit 300 000 besökare på hemsidan, berättar Alex.

Denna hype-skapande metod används för varje limited edition-kollektion – sälj slut på ”limiterade varor” och låt beautyälskare längta efter mer.

– Märket jag jobbade för fyllde frekvent på sina produkter. Denna strategi var anpassad för speciella, limiterade produkter. Även om de producerades in-house och kunde göras permanenta när som helst. Men genom att höra special edition-kits skapade de en brist på dessa produkter.

Smart av företagen, mindre roligt för oss konsumenter alltså!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Därför säljer beautyprodukter alltid ”slut” på nolltid
NÄSTA Personerna bakom Coachella startar festival i London (VI LÄNGTAR!)