in

Varför är han rädd för att binda sig?

Varför är han rädd för att binda sig?

Att killar aldrig vill ta ”nästa steg” i en relation är ett gammalt påstående. Vi bestämde oss för att testa sanningshalten i det genom att låta några läsare ställa frågor om sina relationer, och låta vårt manliga samvete Fredrik Backman svara på dem.

MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

När är vi ”ett par” egentligen?

Jag har träffat en kille i två månader nu. Vi har sex, sover över hos varandra och gör allting som ett par gör, men han vill inte säga att vi är ”tillsammans” än, utan att vi bara ”dejtar”. Vad är hans problem? /Parisa, 21

Fredrik svarar: Alltså, jag fick stränga order av redaktionen att inte krascha några förhållanden här, så jag ska försöka säga det här försiktigt. Det låter inte som att han kommer vara mer sugen på ett förhållande om tre månader än nu. Mer som att han tycker att det är rätt soft att ni bara ligger med varandra. (det är väl det du menar med ”allting som par gör”) utan att behöva trägga varandras föräldrar eller tillbringa lönehelgen på Ikea. Visst, det kan även vara så att han bara ”behöver tid”, och andra mysiga grejer som du läser i mer seriösa frågespalter. Men nä, hörru, om du vill ha ett förhållande och han inte ”är redo”, så tycker jag att du ska hitta någon som är det.

Din strategi:
Avgör vad som är okej för dig, och sätt ner foten. Antingen är han redo för ett förhållande, eller så gör ni slut. Eller, vad fan, ni är ju inte ens tillsammans… så vad har du att förlora?
Det ska du fråga honom: ”Eftersom vi ändå inte är tillsammans, då är det väl lugnt att jag ligger med Jocke i ditt fotbollslag då?”

Han vill inte flytta ihop

Min pojkvän och jag har haft en jättehärlig relation i två år. Jag tycker att det är dags att flytta ihop, men han vägrar. Vad ska jag göra? /Olivia, 24

Fredrik svarar: Okej, generellt (jaja, det finns undantag, ”generellt” betyder det) är män inte så spontana. Vi har svårt att binda oss vid en mobiltelefon utan att först researcha japanska internetforum i två veckor, och du snackar om att flytta ihop? Okej, saker vi oroar oss över då: 1. Hälften av vår skit måste slängas för att göra plats för hälften av din skit. 2. Vi kommer att få mycket mindre ”egen tid” (tv-spel/luftgitarr/Knightrider-repriser). 3. Vpra polare kan inte komma förbi varje söndag och hinka öl framför fotbollen längre, eftersom vi kommer ha tvättid då. Det är alltså inte nödvändigtvis så att vi inte vill  flytta ihop, bara att du kanske inte har lagt fram rätt argument.

Din strategi:
Kör praktiska argument: 1. Ni sparar pengar. 2. Då kan ni köpa större tv. 3. Dessutom kommer ni ligga mer! (Det kommer ni visserligen förmodligen inte, men det är för dig att veta och honom att upptäcka.)
Om det inte funkar – säg: ”Jag behöver spara in på hyran, så en killkompis ska bo hör ett tag. Kan du ta hem dina grejer?”

Jag vill ha barn nu!

Jag har en fantastisk pojkvän, och jag vet att han skulle bli en fantastisk pappa. Han säger att han vill, men ”i framtiden”. Hur gör jag det till nutid? /Sandra, 22

Fredrik svarar: Barn är en knepig fråga, och anledningen till att de flesta killar inte vill skaffa dem ”just nu” är att vi tenderar att se saker och ting praktiskt framför känslomässigt. Barn är dyra, högljudda och fattar inte att man inte ska rita i lacken på pappas bil med en sten. Men mest av allt är det faktiskt för att vi inte har så jäkla mycket erfarenhet av dem. De verkar opålitliga, helt enkelt. Och dessutom måste vi ha större bil och större lägenhet och köpa en barnvagn för typ en och en halv månadslön. Därför säger vi ”om ett tag” och menar ”om fem år, typ”.


Din strategi:
Låt honom träffa fler coola 4-7 åringar än bebisar. Bbebisar är nämligen svintråkiga. Och presentera honom för fler småbarnspappor som inte är totala blöjmuppar. Försök alltså att förändra er omgivning innan du försöker förändra honom. Då blir barn en kul grej, inte ett fängelsestraff.
Om det inte funkar – säg: ”Hur vill du att vårt liv ska se ut när vi skaffar barn?”

Han vill inte gifta sig!

Min kille och jag har varit ett par i sex år, och har ett barn ihop. Men varje gång jag pratar om giftermål säger han bara att ”vi har det väl bra som vi har det?” När ska han få tummen ur? /Paulina, 25

Fredrik svarar: Killar har faktiskt oftast inte så mycket problem med att gifta sig som ni tror. Det är bröllopet vi har problem med. För er är det ett magiskt ögonblick ni har planerat sedan ni var 11, för oss är det en faktura. En jävligt, jävligt dyr fest där vi i slutet går hem med exakt samma sak som vi kom dit med: Dig. Om du ber honom gå med dig till rådhuset en halvtimme på lördag så kommer han förmodligen säga ja direkt. Men det är kanske rimligt av mig att misstänka att du vill ha något lite större än så? Exakt. Där någonstans börjar problemet.

Din strategi:
Förklara hur du känner, men tjata inte. Det funkar aldrig, och i så fall kan du faktiskt lika gärna fria själv. Pika honom istället försiktigt under två månader, för att sen helt och hållet bli tyst om det. Vänta 90 dagar, och be sen din killes bästa polare ta upp frågan med honom. (Alla killpolare gillar bröllop, för då får man vara best man, och då får man ligga med minst en av dina tärnor.) Hemligheten ligger i att din kille måste få känna att han har kontroll över frieriet, inte att han bara gör det för att du inte kan sluta sucka irriterat varje gång ni tittar på en film där Renée Zellweger har en vit jävla klänning.

Om det inte funkar – säg: ”Hur skulle DITT drömbröllop se ut?” (Ingen har någonsin ställt den frågan till en man. Testa och se vad som händer.)


VeckoRevyn Shopping

1 clique sucker clitoris purple4 broklyn vibe and rotator with rabbit silicone 8 satisfyer pro deluxe next gen ligh gold white