Studie visar: alkohol kan göra att du blir bättre på att prata ett annat språk

Kan alkohol hjälpa dig på vägen till att flörta med snyggingen i baren i Frankrike? Ja, det verkar så! I alla fall om du har en del förkunskaper.

En liten studie som publicerats i Journal of Psychopharmacology visar att en liten mängd alkohol kan hjälpa personer att prata ett språk som inte är modersmålet mer flytande än de hade pratat det i nyktert tillstånd.

Studiens forskare observerade 50 tyskar som går på ett universitet i Holland, där lektionerna också hålls på holländska. Deltagarna i studien indikerade att man drack alkohol då och då. Alla hade också nyligen klarat av ett prov i holländska, skriver Huffington Post.

Varje deltagare fick prata med en intervjuare i två minuter på holländska. Samtalet spelades in. Hälften av deltagarna fick alkohol innan, medan den andra hälften fick vatten.

Två holländare fick sedan lyssna på konversationerna. De visste inte vilka deltagare som hade druckit alkohol, och vilka som inte gjort det. Även deltagarna själva fick betygsätta sina egna prestationer, om hur de trodde att det hade gått.

De som hade druckit alkohol uppskattade inte att de hade presterat bättre än de som hade druckit vatten, vilket indikerade att de inte nödvändigtvis kände sig mer självsäkra i sin kunskap än vattendrickarna.

Men, de två holländska personerna såg det dock annorlunda. De ansåg att de som druckit alkohol var mer flytande i holländska än de som druckit vatten. Särskilt när det kom till uttal. När det kom till exempelvis ordförråd och grammatik var dock de båda grupperna ganska lika.

Men det finns en del som spelar in här. Mängden alkohol är nämligen viktig. Forskarnas teori är att genom att dricka för mycket kan effekten bli den motsatta, så skickligheten att prata ett annat språk blev sämre på grund av att man sluddrar på orden. Man vet heller inte deltagarnas stressnivå eller emotionella stadie när studien genomfördes.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

NUVARANDE Studie visar: alkohol kan göra att du blir bättre på att prata ett annat språk
NÄSTA Psykologen: ”Det är oftast en positiv känsla att anmäla ett sexuellt övergrepp”