Att tända ljus kan ju nästan vem som helst göra, eller? Nja, tydligen har vi alltid tänt ljus fel!

Levande ljus är något som jag alltid tyckt varit så himla mysigt, särskilt om det är doftljus. Det känns lite extra lyxigt. Däremot har jag alltid varit riktigt dålig på att faktiskt se till att tända mina ljus på mörka kvällar – tills för några månader sedan. Då lovade jag mig själv att jag ska tända ljus några dagar i veckan, och det har jag faktiskt gjort också! Mysnivån hemma har definitivt höjts. Men, nu har jag fått reda på att jag tänder mina ljus helt fel – och det gör antagligen du med. Och det innebär att man inte får hela brinntiden ljuset har, eller maximerar doften.

Yankee Candle skriver nämligen på sin hemsida att man ska klippa veken till drygt en centimeter innan man tänder ljuset för första gången, och sedan igen innan varje gång du tänder det.

”Att hålla veken trimmad ordentligt hjälper dina ljus att brinna fullt ut och hålla längre. Specifikt ska ditt ljus veke klippas efter att det brunnit i fyra timmar. Detta ger dig en ren, jämn låga som kommer göra att ljuset brinner längre och det doftar mer”, skriver dem.

Doftmärkets Régime des Fleurs medgrundare Alia Raza håller med, och förklarar också för Vogue att tricket för att förlänga ljusets liv är att låta det brinna en viss tid första gång du använder det.

– Generellt sett när du tänder ett ljus, och speciellt första gången du tänder det, ska det brinna i två timmar eller mer beroende på hur stort ljuset är. Det innebär att hela ytan kommer brinna jämt så du inte får några gropar i ljuset.

Alltså, se till att ytan på stearinet smält på ljuset när du har det tänt första gången, så du inte har en liten stearinpool i mitten av ljuset. Så tänd dina bästa doftljus nu och ha det riktigt mysigt!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

NUVARANDE Du har antagligen tänt ljus fel i hela ditt liv (!)
NÄSTA Nu finns det ett par lårhöga Uggs (nej, vi skojar inte)