Brukar du drömma om otrohet, döden eller att vara naken bland folk? Vi har tagit reda på vad de drömmarna egentligen betyder (men du...ta det med en nypa salt!)

Alla drömmer fyra eller fem gånger per natt och drömmen pågår mellan tre och tjugo minuter, enligt en drömartikel i tidningen Topphälsa. Drömmar är en slags överflyttning av minnen från korttids- till långtidslagringen i hjärnan. Genom våra drömmar bearbetar vi vardagens händelser och upplevelser. Därför sägs våra drömmar också spegla hur vi mår. När vi är stressade blir drömmarna mer actionfyllda. Hormonsvängningar sägs också påverka hur mycket vi drömmer. Detfinns forskning som säger att vi kvinnor drömmer som mest under mensen. Här är sex vanliga drömmar, och vad de kan tänkas betyda: 

DRÖMMAR OM SEX

En av de starkaste mänskliga drifterna är sexualdriften, så kanske är det inte så konstigt att sex ofta får mer spelrum i våra drömmar, som till skillnad från verkligheten dessutom saknar normer och ramar? Sexdrömmar kan spegla ett behov av närhet och starka känslor, eller så kan de vara en signal för att du behöver förenas med olika sidor av dig själv.

DRÖMMAR OM OTROHET

Oftast handlar otrohetsdrömmar om oss själva, inte om din partner. Är du sann mot dig själv eller dina ideal? Försök att granska dig själv och var riktigt ärlig! Låtsas du vara något du inte är? Har du brutit ett löfte mot dig själv? Om du sviker dig själv är du ”otrogen” mot dig själv, vilket kan påverka dina drömmar.

DRÖMMAR OM ATT VARA NAKEN BLAND ANDRA

Att plötsligt upptäcka att du är naken, i en dröm kan betyda olika saker beroende på känslan du har. Om du känner dig utsatt, sårbar eller rädd när du är naken kan dettyda på att du är rädd för att släppa din mur av känslor, rädd att ”blotta dig”. Om du däremot har en positiv känsla av nakenheten kan det stå för att du är orädd. Du vågar visa vem du är och vad du vill, och du skäms inte!

DRÖMMAR OM DÖDEN

Om du drömmer om döden befinner du dig troligtvis i en period av förändring i ditt liv, där en situation eller du själv kommer ”förvandlas” eller bli någon ny. Om du dödar någon i drömmen kan det stå för att den personens inflytande över dig har upphört. Du behöver inte vara rädd för dödsdrömmar, de står ofta för att en förändring i livet har skett. Att vi måste lämna något bakom oss för att kunna gå vidare.

DRÖMMAR OM ATT BLI JAGAD

Att drömma mardrömmar om att bli jagad är vanligt. Det är ofta en stressdröm. Drömmen kan betyda att det är någonting inom dig själv som ”jagar dig” för att få din uppmärksamhet. Du kan jagas i drömmen av saker du har gjort eller saker du inte har gjort. Försök hitta orsken till vad som stressar dig!

DRÖMMAR OM ATT FALLA

En dröm om att falla kan stå för förlust av självkänsla och trygghet. Att falla i en dröm betyder kanske att du saknar en fast plats, något att hålla fast i. Kan du se likheter till det i ditt verkliga liv?

VISSTE DU ATT? 
Det bara är under REM-sömn som vi drömmer? REM-sömn (rapid eye movement, snabba ögonrörelser) sker fyra eller fem gånger per natt och är den ”lättaste” sömnen. Om du väcks ur REM-sömn vaknar du ofta pigg och minns dina drömmar.

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!

 

NUVARANDE 6 vanliga drömmar – och vad de betyder
NÄSTA Veckans horoskop: 12 – 18 mars