Ögonbrynen, så viktiga för heltsintrycket, men ibland lite knepiga att få till. Vi tog därför hjälp av vår beutybloggare Helen och här är hennes bästa svar och guider till allt du behöver veta om ögonbryn. Spana in!

Hur får man ögonbrynen att växa ut eller växa snabbare?

Helens svar: Det kan vara svårt att få brynen att växa fortare. Har man plockat dem för mycket kan det dessvärre vara så att de aldrig kommer ut igen. MEN man kan använda ögonbrynsserum, de ska få brynen att växa sig fylligare snabbare. Testa det.

Hur får man ögonbrynen att se fylligare ut?

Helens svar: Att fylla i brynen med en brynskugga ger snabbt intrycket av fylligare ögonbryn. Det ger även färg till brynen om de är bleka, vilket kan göra att de ser glesa och ”osynliga” ut.

Ett knep som jag brukar ta till är att avsluta med L’oréals brow artist plumper som innehåller både färg och små fibrer som fyller ut brunen så att de ser fylligare ut. Du hittar ett inlägg om den här.

Hur vet man vilken form på ögonbrynen som passar en?

Helens svar: Formen på brynen är superviktig för helhetsintrycket för ansiktet. Jag brukar tipsa om att man ska inte ha för tätt sittande bryn och inte heller för långa bryn. Här finns en guide som du kan följa.

Och här finns en snabbvariant som jag kallar ”Perfekta ögonbryn på 5 minuter med skugga.” Superbra när du vill vara effektiv!

Hur vet man vilken färg på brynen som passar en?

Helens svar: Den vanligaste ögonbrynsfärgen är en gråbrun färg om man inte har rött eller svart hår. Det viktigaste är att gå efter sin hårfärg och max någon nyans mörkare. Har man en mörkare utväxt så kan man matcha brynfärgen med den. Här har jag gjort en guide till hur du hittar rätt färg för just dina ögonbryn.

Vad ska man tänka på innan man noppar, färgar eller klipper sina bryn hemma?

Helens svar: Det finns ett par klassiska do’s and don’ts faktiskt. Jag har gjort ett videoinlägg om det här. Se det innan du börjar exprimentera hemma! ;)

Tack Helen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NUVARANDE Hur får man ögonbrynen att växa snabbare? Läs svaret här!
NÄSTA Nämen? Är det inte ”Paradise Hotel”-Kristian i filmen ”Jag saknar dig”?